Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Коледна седмица започва в Историческия музей

Коледна седмица започва в Историческия музей

В навечерието на най-любимия празник на малки и големи, Регионален исторически музей - Бургас организира Коледна седмица, в която ще се включат бургаските учители и ученици.

В навечерието на най-любимия празник на малки и големи, Регионален исторически музей - Бургас организира Коледна седмица, в която ще се включат бургаските учители и ученици. В три поредни дни - 16, 17 и 18 декември - специалистите от РИМ-Бургас ще разведат децата из чудния свят на Коледните празници.

Те ще отговорят на въпросите: Знаете ли защо украсяваме коледното дръвче? От какво дърво е? Кои светци почитаме на Коледа и на какво ни учи техният живот? Кога е Рождество Христово? Защо най-очакваните гости са коледарите? Какво се прави на Игнажден? В продължение на трите дни ще бъдат изнесени лекциите: “Коледната елха - ела, бор или смърч” и “Какво знаем за бъдника и сурвачките” на 16.12.2013г. “Какво можем да научим от живота на светците?” и “Народната традиция на Игнажден” на 17.12.2013г.

”Символика на прехода от Игнажден до Коледа” и “18 декември - денят на Св. Модест” на 18.12.2013г.Макар и провеждана за пръв път - лекторията се радва на голям интерес от страна на бургаските училища. До момента участие са заявили ОУ “Св. княз Борис I”, ОУ “Петко Рачев Славейков” и СОУХЕП “Св. Св. Кирил и Методий”.

Музейните специалисти с радост откликват на желанието за съвместна работа с училищата, където децата намират не само теоретични знания, а формират своите интереси, вяра и самосъзнание. Коледната седмица ще завърши на 19.12.2013г., когато здраве, късмет и берекет ще ни пожелаят малките коледари от ЦДГ 28 “Детелина”. Както повелява традицията, те ще обиколят музейните къщи и ще внесат радост, топлина и надежда!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега