Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Колите на бежанците – под прицел на автокрадците /Видео/

Колите на бежанците – под прицел на автокрадците /Видео/

Наличието на хиляди луксозни автомобили без застраховки, аларми и никаква защита у нас очевидно активизираха крадците на коли.

Активизираха ли се автоджамбазите по Черноморието заради множеството луксозни автомобили с украинска регистрация у нас? След откраднат автомобил във Варна, сега бежанци от Украйна останаха без джипа си, който е откраднат от паркинг пред хотел в Несебър, съобщават от Nova.

Дмитри напуска Запорожие заедно със съпругата си, 10 месечната си дъщеричка Алина и родителите си. С личния си автомобил тръгва към България, защото знаел, че тук е спокойно за бежанците. Само ден след като се е настанява в Несебър, джипът му е откраднат.

„Ние сме бежанци от Украйна. Дойдохме в България и се установхме в хотел. Просто оставихме колата на паркинга и сутринта когато се събудихме, колата вече я нямаше”, разказва Дмитри Бабенко.

Той сигнализира на полицията незабавно, а от хотелът му съдействат с кадри от видеонаблюдението. Виждало се само как тъмна фигура приближава джипа и как машината потегля.

„Тук съм за първи път. Дойдохме по съвет на познат, който каза, че тук има места и можем да бъдем приети”, разказва Дмитри.

В автомобила обаче останали почти всичките им дрехи, както и багаж на родителите му.Александър Бабенко, бащата на Дмитри, споделя, че единствените дрехи са тези на гърба му. С джипа изчезнали и вещи на детето.

„Когато крадците са отворили колата, са видели вътре детска количка, детско столче и вещи. Как не разбраха, че ние не сме дошли просто на почивка”, пита Александър.

Днес Дмитри и баща му посетиха Бургас с автобус, за да потърсят съдействие и от областния управител. Макар вече да бе загубил надежда.

„Има съмнения, че може да е вече откарана към Турция, а после продадена към Сирия и няма да я намерим. Затова ако полицията действа бързо, можем да я намерим преди да е изчезнала напълно.  Ще видим, може грабителите да ни я върнат за откуп или губернатора да ни съдейства по издирването. Сега написахме заявление”, заяви Дмитри.

Той допуска, че автомобилът му може да е скрит в нечий гараж или вече да е разглобена на части.

„Колата не е нова, тя е 12-годишна, но разбирате ли това е цялото ни имущество сега”, казва Дмитри. 

Украинецът се обърна и към крадците „Ако у тях има малко съжаление към хората, нищо не ни оставиха”, казва Дмитри.

Наличието на хиляди луксозни автомобили без застраховки, аларми и никаква защита у нас очевидно активизираха крадците на коли. Полицията вече е предприела мерки.

„Естествено, че въпросните превозни средства, особено по-луксозните, ще бъдат най-вероятно обект на престъпно посегателство. За тази цел освен чисто превантивните явни мерки, които сме предприели - а това е обход на местата, където има концентриране, както на украински граждани, така и на моторни превозни средства, особено по-скъпите, работим с криминалния контингент. Имаме и други мероприятия, които сме планирали и идеята ни е да ограничим до максимална степен възможността точно за този тип престъпни деяния”, заяви гл.комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР Бургас.

Освен кражба на автомобили вече са регистрирани и случаи на откраднати регистрационни табели на украински коли.

„Имаме три случая такива, включително и случай, в които самите украински граждани сами са си ги свалили. Така че всеки случай се изяснява за себе си”, обясни гл.комисар Калоян Калоянов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега