Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Комисията за външни работи на Сената на САЩ разреши военни удари срещу Сирия

Комисията за външни работи на Сената на САЩ разреши военни удари срещу Сирия

Комисията по международните въпроси в Сената на САЩ одобри използването на военна сила в Сирия в отговор на атаката с химическо оръжие от 21 август в Дамаск.

Комисията по международните въпроси в Сената на САЩ одобри използването на военна сила в Сирия в отговор на атаката с химическо оръжие от 21 август в Дамаск. Сенаторите в комисията приеха с 10 на 7 гласа проекта за "ограничена намеса" в Сирия с максимално времетраене 60 дни с възможност то да бъде удължено до 90 дни, без дислоциране на сухопътни сили.

Резолюцията е изготвена от председателя демократ на комисията Робърт Менендес и водещият републиканец в нея сенатор Боб Коркър.Това е първото гласуване в Конгреса на САЩ с разрешение за употреба на военна сила от октомври 2002 г., когато законодателният орган даде на президента Джордж У. Буш разрешение за военната операция в Ирак. Очаква се пълният състав на Сената да гласува проекта следващата седмица.

На изслушването в Конгреса министърът на отбраната на Съединените щати Чък Хейгъл заяви, че планираният военен удар срещу Сирия заради употреба на химически оръжия от нейна страна няма да е само символичен и значително ще намали военната мощ на президента Башар ал Асад.

Пентагонът заяви, че военните удари вероятно ще бъдат финансирани с налични ресурси на министерството и няма да бъдат искани допълнителни средства.Белият дом приветства решението на комисията по външни работи на Сената на САЩ да подкрепи резолюция, разрешаващи употребата на военна сила срещу Сирия. "Приветстваме Сената за бързите действия и преодоляването на партийните различия в името на националната ни сигурност. Убедени сме, че Америка е по-силна, когато президентът и Конгресът действат заедно", заяви говорителят на Белия дом Джей Карни.

Междувременно командващият на Бригадите Кудс - елитните части на иранските въоръжени сили - Касим Солеймани, заяви че Иран ще подкрепя Сирия докрай, ако се сформира коалиция, водена от САЩ, срещу Дамаск, предаде Франс прес."Съединените щати не се опитват да опазят човешките права в Сирия. Тяхната цел е да разрушат фронта на съпротивата (срещу Израел). Ние ще подкрепим докрай Сирия", заяви Солеймани в изявление пред Ислямското консултативно събрание, цитиран от член на събранието.

Той не уточни в какво ще се състои тази подкрепа, въпреки че Иран отрича да е изпращал въоръжени сили в подкрепа на Башар Асад. Но командващият на Корпуса на революционните гвардейци призна през 2012 г., че членове на Бригадите Кудс, отговарящи за външните операции, са изпратени като "съветници" в Сирия и Ливан.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега