Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Концесионерът на летищата в Бургас и Варна е оптимист за следващата година

Концесионерът на летищата в Бургас и Варна е оптимист за следващата година

Общият спад на полетите на летищата Варна и Бургас е около 80 на сто, информира Кванте.

Общият спад на полетите на летищата Варна и Бургас е около 80 на сто, информира Франк Кванте главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД по време на среща с вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Той благодари на правителството за въвеждането на мярката 60/40 и допълни, че работят в непрекъснат контакт с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. По думите му в момента се работи по подготовката за следващата година, като се наблюдават положителни тенденции в резервациите за полети от някои дестинации, например от пазар Полша и Германия записванията са почти на нивата от 2019 година. Подготвяме се и за създаване на възможност на двете летища да се правят бързи тестове, поясни още изпълнителният директор. И уточни, че на портовете вече е създадена организация на тестване на пътниците с ПСР.

Безпрецедентният спад в международните пътувания, по някои изчисления представляващ повече от 70% спрямо миналата година, и различните ограничения за пътуване намалиха значително обема на пътникопотоците, ситуацията в момента продължава да ограничава свободното движение на хора и това несъмнено се отразява и на туризма, заяви вицепремиерът. И коментира, че  забавянето на международните пътувания и посещения ще има опустошителен ефект върху туризма и националните икономики на редица държави от цял свят. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. 

Министърът посочи още, че трябва да се направи повече за адаптиране на ограниченията за пътуване, за да се отговори на специфичните рискове за здравето на пътниците и за приемащите дестинации, като същевременно бъде улеснено пътуването за тези, които отговарят на въведените изисквания. "В този ред на мисли за нас като министерство е важно да работим с Вас в тясно сътрудничество, да обсъдим формулирането и имплементирането на онези мерки и политики, които ще гарантират запазване достъпността и наличието на добри транспортни връзки, така че страната ни да остане предпочитана туристическа дестинация, подчерта тя. И увери събеседниците си, че Министерството на туризма полага всички необходими усилия за справяне с кризата в сектора и запазване и насърчаване на туристопотоците към страната ни."
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега