Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Конкурс предизвиква бургаските деца да споделят своите мечти в рими

Конкурс предизвиква бургаските деца да споделят своите мечти в рими

Председател на журито отново ще бъде големият български поет, драматург и бургазлия Недялко Йорданов. Конкурсните стихове ще бъдат оценявани още и от Яна Вълчева и Радостина Николова.

"Моята мечта" е темата, която тази година предизвиква най-младите творци да участват във II-рия бургаски конкурс за детска поезия. В конкурса може да вземат участие всички деца от Бургас и региона на възраст от 7 до 12 г. като крайният срок за изпращане на стихотворенията е 27 ноември чрез онлайн формуляр, поместен в уебсайта на организаторите. Финалистите ще бъдат обявени на 9 декември. Предвиден е награден фонд за финалистите от трите възрастови групи.

Председател на журито отново ще бъде големият български поет, драматург и бургазлия Недялко Йорданов. Конкурсните стихове ще бъдат оценявани още и от младата бургаска поетеса Яна Вълчева, която е автор на три поетични и две детски книги. Член е на Бургаската писателска общност. Инициатор е на проекта "С гласа на Бургас" към Община Бургас - клипове на стихотворения от любими бургаски поети, изпълнявани от популярни и обичани бургазлии. Член на журито прие да бъде и известната българска авторка на детска литература Радостина Николова - автор на поредицата "Приключенията на мотовете", "Приказки от света на мотовете" и "Моите красиви рога".

Целта на конкурса е да открие, популяризира и подпомогне развитието на детски таланти в областта на литературата и да им осигури възможност за творческа изява. Конкурсът за написване на стихотворение е за деца от 7 до 12 години, разделени в 3 възрастови групи.

"Чрез темата на конкурса целим да се докоснем до съкровените мечти на подрастващите, да усетим техния мироглед и най-вече да стимулираме дарбата им. В трудното време, в което живеем в момента, за нас е важно да дарим надежда и оптимизъм и да подтикнем малките таланти да се изразят чрез творчество. Очакваме всички деца без притеснения да дадат смело воля на въображението си.", споделя Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България", основател на Център за млади таланти в Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега