Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Конституционният съд нареди на Турция да вдигне забраната над Туитър

Конституционният съд нареди на Турция да вдигне забраната над Туитър

Конституционният съд на Турция отсъди, че забраната за достъп до социалната мрежа Twitter е незаконна и в разрез със свободата на словото и основните човешки права, съобщава Ройтерс. Решението на съда, заедно с позицията на Световните сили, са внесени в Дирекцията по телекомуникации, която стои в основата на забраната. В момента се очаква блокът да бъде вдигнат.

Конституционният съд на Турцияотсъди, че забраната за достъп до социалната мрежа Twitter е незаконна и в разрез със свободата на словото иосновните човешки права, съобщава Ройтерс. Решението на съда, заедно спозицията на Световните сили, са внесени в Дирекцията по телекомуникации, коятостои в основата на забраната. В момента се очаква блокът да бъде вдигнат.

Припомняме ви, че достъпът натурските потребители до Twitter бе блокиран на 21 март, след като в социалните мрежи бяха разпространени записи,уличаващи турския премиер Реджеп Ердоган и негови близки в корупция излоупотреби.

Актът бе посрещнат с бурнакритика от световните сили, обвинявайщи турското правителство в нарушение начовешките права и възпрепятстване на свободата на словото. Дори се заговори законфликт по отношение на желанието на страната да се присъедини към ЕС. Вначалото Турция въобще не се трогна и вместо да вдигне забраната, само седмица по-късно, добави и YouTube към списъка със забранени платформи.

В резултат, компанията собственикна Twitter упълномощи турски адвокат, който заведе иск срещу съда, взелрешението за забрана на достъпа до социалната мрежа и вчера то бе отменено отнай-висшата съдебна инстанция. Очаква се постановлението да вдигне забраната инад Twitter и над YouTube. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега