Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Контрабандист на цигари избяга след митническа проверка на "Дунав мост"

Цигарите били скрити в мебели от типа "направи си сам" на световноизвестна фирма
Контрабандист на цигари избяга след митническа проверка на "Дунав мост"

След проверка на автобус, пътуващи по редовни линии Атина – Букурещ митническите служители в района на ГКПП „Дунав мост” открили в багажното му отделение над 10 мастърбокса цигари без акцизен бандерол от различни марки, скрити в кашони от мебели от типа "направи си сам".

След проверка на автобус, пътуващи по редовни линии Атина – Букурещ митническите служители в района на ГКПП „Дунав мост”  открили в  багажното му отделение  над 10 мастърбокса цигари без акцизен бандерол от различни марки, скрити в кашони от мебели от типа "направи си сам".

Мебелите били на световноизвестна компания, основана в Швеция. Подозрението на митническите служители е провокирано от факта, че хипермаркети от същата верига работят отдавна в Румъния и там цените на мебелите и другите стоки са по-ниски и конкурентни от тези в обектите в Гърция.

Съмненията са подсилени и от факта, че в началото на месеца значително количество контрабандни цигари бяха открити във фабрични кухини на табуретки и тонколони, произведени от същата фирма, отново закупени в Гърция и „внасяни” в Румъния.

Митническите експерти коментират, че сглобките и пакетажа на мебелите са изготвени с много голяма прецизност, като на места дори е поставено алуминиево фолио за замаскиране на цигарите при евентуално ренгеново пролъчване на товара от митническите органи.

След разкриването на опита за контрабанда става ясно, че пътникът в автобуса, на чието име се водят мебелите, е слязъл от автобуса преди проверката и е в неизвестност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега