Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Контрабандни цигари в хамбар с дърва за огрев откриха митничари

Контрабандни цигари в хамбар с дърва за огрев откриха митничари

Голямо количество от 95 740 къса / 4 787 кутии/ цигари без акцизен бандерол задържаха служители на Митница Бургас при извършени митнически проверки през последните три дни на територията на Бургаски регион и граничните митнически пунктове.

Голямо количество от 95 740 къса / 4 787 кутии/ цигари без акцизен бандерол задържаха служители на Митница Бургас при извършени митнически проверки през последните три дни на територията на Бургаски регион и граничните митнически пунктове.

От жилищна пристройка в двор на къща в гр. Карнобат са иззети 3 500 кутии цигари без бандерол с марки “Best Man” и “King” при проверка на служители от отдел „Митническо разследване и разузнаване” към Митница Бургас. Контрабандните цигари са били поставени в 14 черни найлонови чувала, укрити зад  дърва за огрев. По случая работи разследващ митнически инспектор и е образувано дознание.

Установено е, че три домакинства обитават къщата на този адрес в Карнобат. Образувани са още две дознания за контрабандни цигари, по които работи  разследващ митнически инспектор от митница Бургас. Касае се за 490 кутии цигари без акцизен бандерол, също марка “Best Man”, иззети от лек автомобил с бургаска регистрация край бургаския квартал „Горно Езерово” при съвместна проверка със служители на МВР.

Други 167 кутии цигари „DON” и “Best Man” са открити при митническа проверка в магазин за хранителни стоки в с. Светлина, община Средец. По същото време на граничния митнически пункт Лесово са иззети 500 кутии контрабандни цигари от пет различни търговски марки в тайници по купето и седалките на лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу 60-годишен български гражданин с инициали А.А. от гр. Кърджали.

Още 130 кутии контрабандни цигари без бандерол с марки „Ashima”, „Prestige” и „Victory” са иззети от митническите инспектори на граничния митнически пункт в Малко Търново при щателна проверка на влизащ в страната от Турция туристически автобус с пътници. Цигарите са били поставени в черна найлонова торба в багажното отделение на автобуса, между чантите на пътниците. Всички пътуващи са заявили, че не знаят кой е собственик на цигарите. Издаден е акт за нарушение на Закона за митниците срещу неизвестен нарушител.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега