Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Копилотът е разбил умишлено самолета на Germanwings

Копилотът е разбил умишлено самолета на Germanwings

48 часа след самолетната катастрофа във френските Алпи властите обявиха, че считат инцидента като резултат на умишлено действие от страна на втория пилот, който е блокирал кабината и задействал команда за спускане към планините. Това съобщи прокурорът на Марсилия Брис Робен, който днес разкри първата официална информация от записа на черната кутия на самолета, която пази данни от разговорите на пилотите, цитиран от световните агенции.

48 часа след самолетната катастрофа във френските Алпи властите обявиха, че считат инцидента като резултат на умишлено действие от страна на втория пилот, който е блокирал кабината и задействал команда за спускане към планините. Това съобщи прокурорът на Марсилия Брис Робен, който днес разкри първата официална информация от записа на черната кутия на самолета, която пази данни от разговорите на пилотите, цитиран от световните агенции. 

"Въпреки изнесените данни за умишлено снижаване на самолета от втория пилот, няма основание да смятаме, че катастрофата е резултат на терористичен акт", заяви прокурорът.През първите 20 минути двамата пилоти водят нормален разговор, без индикации за проблеми по време на полета.Малко след това се чува как командирът на полета моли копилота да поеме управлението на самолета и излиза от кабината.

"През това време копилотът е бил само в кокпита и е манипулирал системата за наблюдение на полета. Възможно е тази умишлена манипулация да е предизвикала снижаването на самолета и катастрофата", каза Робен.

Той съобщи, че командирът на полета е правил многократни опити да се върне в кабината, идентифицирал се е, но не е получил отговор от копилота."Копилотът умишлено е отказал да отвори вратата на кабината. Отказал е да позволи на пилота да се върне в кабината, след което е предизвикал падането на самолета. За тези 8 минути самолетът пада от 10 000 до 2 000 метра. Причината за поведението на ко-пилота не е известна, но знаем, че е имало умишлена воля за разбиване на самолета", каза френският прокурор.Записът показва, че копилотът е бил в съзнание през цялото време до разбиването на самолета.

И двамата пилоти са германци. „Луфтханза” обяви, че вторият пилот работи за „Germanwings” от 2013 година и има 600 часа летене. Неговото име е Андреас Лубитц, 28-годишен е, не се посочва каква религия е.

Припомняме, че пътническият самолет Еърбъс А320 се разби във Френските Алпи, изпълнявайки полет от Барселона до Дюселдорф. На борда се намираха 150 човека - 144 пътници и 6-членен екипаж.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега