Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Корейският полуостров се приближава до ръба на войната

Корейският полуостров се приближава до ръба на войната

Престрелката в Жълто море стана по вина на южнокорейския режим, се казва в публикувано днес изявление на севернокорейския Комитет за мирно обединение на отечеството, предаде ИТАР-ТАСС

Престрелката в Жълто море стана по вина на южнокорейския режим, се казва в публикувано днес изявление на севернокорейския Комитет за мирно обединение на отечеството, предаде "Darik". В Сеул очакваха, че ако Корейската народна армия не отговори на артилерийския обстрел, това ще означава "мълчаливо признание за законността на разграничителната линия в Жълто море", се казва в документа.

Пхенян смята, че тази линия е очертана незаконно от американски генерали след подписването на примирието в края на Корейската война (1950-1953 г.), посочва ИТАР-ТАСС. Ако Южна Корея продължи с провокационната си политика, то КНДР "ще отговори на конфронтацията с конфронтация, а на войната - с война", се изтъква в изявлението на севернокорейския комитет. Комитетът по-нататък посочва, че КНДР вече няма да предупреждава за пагубните последствия от такава политика, защото "времето за такива предупреждения е отминало".    

Междувременно Северна Корея предупреди, че плановете на Южна Корея и САЩ за съвместни военноморски учения водят полуострова "към ръба на войната", информират от "Dnes.bg". "Положението на Корейския полуостров се приближава до ръба на войната заради безразсъдния план да бъдат започнати отново военни учения, насочени срещу Северна Корея". Това е заявил официален представител на страната, цитиран от държавната информационна агенция.

Тази седмица КНДР извърши артилерийски обстрел на южнокорейски остров, а след това заяви че атаката е в отговор на извършвани от Сеул военни учения. При нападението загинаха четирима души, а десетки бяха ранени. Същевременно американският самолетоносач "Джордж Вашингтон" вече се насочва към полуострова. Обстрелваният остров Йонпьонг вече е почти пуст, повечето жители са евакуирани и там са разположени няколко стотин войници от морската пехота. Военните учения съвместно със САЩ ще започнат в неделя в близост до острова. Малко по-късно АФП цитира официално изявление на Сеул, което опроверга съобщението.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега