Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Корнелия Нинова: БСП стартира разговори за широко ляво обединение

Корнелия Нинова: БСП стартира разговори за широко ляво обединение

По думите ѝ БСП започва усилени разговори за широко ляво обединение, като обща алтернатива на статуквото за управление на България. Нинова уточни, че ще предложат подписване на споразумение за взаимни действие за изборите.

"На 1 май ще поканим 25 партии в левия спектър, над 20 граждански сдружения и НПО-та, ще направим дискусия за модерна лява политика, за обща алтернатива на статуквото за управление на България и се надяваме да дадем началото на едно широко ляво обединение". Това заяви лидерът на Левицата Корнелия Нинова след Националния съвет на партията. 

По думите ѝ БСП започва усилени разговори за широко ляво обединение, като обща алтернатива на статуквото за управление на България. Нинова уточни, че ще предложат подписване на споразумение за взаимни действие за изборите.

"Търсим съюзници и подаваме ръка, ще видим на 1 май какво ще се случи, надяваме се да зарадваме хората с ляво мислене и симпатизантите ни", допълни тя. Лидерът на БСП заяви, че са одобрили окончателно платформата си за европейските избори, която е преминала през обсъждане във всички техни структури и е била приета на конференции, а накрая и в Националния съвет. Шест принципа и десет конкретни теми са залегнали в платформата. 

"Равнопоставеност на страните членки, българският национален интерес да е водещ в работата на евродепутатите, да има уважение към културата и традициите на всяка държава, здрав разум във всяка законодателна инициатива, намаляване и опростяване на европейските регулации в помощ на българската икономика, приоритет на социалната политика и ЕС като инструмент на мир и сигурност", изброи принципите тя. 

Сред най-важните национални приоритети, за които конкретно ще се борят евродепутатите от БСП, са: пълноправното влизане в Шенген, връщане на нелегалните мигранти в държавите им на произход;, нов икономически модел и реиндустриализация на ЕС, социалните теми, равенство на земеделските субсидии и преразглеждане на „Зелената сделка”.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега