Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Корнелия Нинова: Депутати от БСП бити пред Паметника на съветската армия

Корнелия Нинова: Депутати от БСП бити пред Паметника на съветската армия

Полицейското присъствие на място е засилено, а работата по демонтажа все още не е започнала.

За 13 часа е насрочено началото на протест пред Паметника на съветската армия в центъра на София. Демонстрацията е организирана от БСП срещу демонтирането на фигури на монумента, чийто старт бе даден тази сутрин. Полицейското присъствие на място е засилено, а работата по демонтажа все още не е започнала.

Против демонтажа на паметника се обявява Иван Таков, лидер на градската организация на БСП:

"Виждаме поредното безумие на областния управител, на Столична община и на цялата държава. Виждаме поредната битка с паметта и с културно-историческото наследство, не само на града, но и на България. За нас това, което се извършва тук, е абсолютно незаконно". 

От едната страна на монумента са се събрали привърженици на демонтирането му. Сред тях е общинският съветник от ДБ Марта Георгиева:

"Много дълго чакано събитие - повече от 30 години. И в крайна сметка решението на Общинския съвет е точно по тези мотиви, че това е един недопустим монумент на окупаторите на България, под чийто ботуш българи са избивали българи...Всичко ще мине по реда си, няма връщане назад".

Депутати от БСП са бити пред Паметника на съветската армия. Това съобщи междувременно в парламента лидерът на социалистите Корнелия Нинова:

"В момента пред Паметника на съветската армия бият депутати. Мои депутати се намират в болница в момента със сцепени ръце и ние умуваме за единството на нацията и за това какво бъдеще чертаем на България. Сигурно всеки от вас има своя позиция за Паметника на съветската армия. Нашата е, че всеки паметник е частица от историята на България".

От думите ѝ стана ясно, че е пострадал депутатът Георги Свиленски.

Впоследствие стана ясно, че Свиленски е наранил ръката си, след като го е затиснала оградата около паметника.

Борислав Гуцанов от БСП заяви:

"Сутринта, преди около 2 часа стана, бяхме вътре след загражденията. Искахме да влезем, където представител на областна управа започна да блъска г-н Свиленски и прискрипа ръката му между тези заградителни съоръжения. Той отиде до болницата да му се направи снимка, от полицията отказаха да му окажат първа помощ. Той подаде жалба в Първо РПУ, тъй като това беше пълно безобразие от страна на хората от областна администрация и още един младеж", който не стана ясно какъв е.

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега