Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Корнелия Нинова: Парламентът да започне да върши реална работа за българския народ

Корнелия Нинова: Парламентът да започне да върши реална работа за българския народ

Правна комисия още днес да разгледа увеличените наказания за пияни и дрогирани шофьори и трафиканти на мигранти, за това призова днес лидерът на БСП.

„49-ото Народно събрание е конституирано преди един месец – един месец абсолютно загубено време за законодателна работа. Първата и втората политическа сила го пропиляха в игри за търсене на мнозинство. Абсолютно нормално е през това време, докато те си играят тези игри, да заработят комисиите на парламента, да се приемат належащите закони, за които всички тук лицемерно се кълнат колко са важни.“ Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя обясни, че след като комисиите имат членски състав, но нямат ръководства, единствено председателят на Народното събрание може да ги свиква и да определя дневния ред.

„Днес и утре ще заседават всички парламентарни комисии. С какъв дневен ред си мислите, уважаеми български граждани? Една-единствена точка – приемане на правила за работа. Това ще отнеме точно 3 минути, защото ще се препишат старите правила“, уточни Нинова.

Тя призова председателя на парламента Росен Желязков да дойде на работа и да отговори: „Защо продължавате да губите времето на парламента - ГЕРБ като политическа сила, опитвайки се нещо да сглобяват като мнозинство, и Вие, като председател, не давайки ход на съществена работа на комисиите?“

Нинова заяви, че групата на „БСП за България“ е внесла писмо до председателя днес в дневния ред на правна комисия да се включи Закона за изменение и допълнение на Наказателния кодекс.

„Докога ще гледаме безучастно всеки ден по пътищата на България да се избиват хора от пияни и дрогирани безотговорни шофьори? Този закон го гледахме в миналия парламент и мина на първо четене, има пълно съгласие. Има стотици декларации от всички парламентарни групи колко е важно да се приемат“, аргументира се Корнелия Нинова

Тя обясни, че в него БСП е предложила увеличени наказания, да няма условни присъди и да се отнемат моторни превозни средства и собственост както за пияни и дрогирани шофьори, така и за трафиканти на мигранти. Нинова подчерта, че и прокуратурата, и министърът на вътрешните работи, са казали, че има необходимост от промени.

„Хайде, стига с това лицемерие. Всички излизате пред камерите и казвате колко е важно. Служебният кабинет и прокуратурата си измиват ръцете с парламента за несвършена работа. Мигранти се хващат по всякакъв повод, на всякакви места. И не искам парламентът постоянно да носи отговорност за това“, обърна се към народните представители лидерът на БСП.

„За пореден път казвам: дистанцирам БСП от тази безотговорност. Настояваме господин Желязков да ми отговори днес и тук ще включи ли в дневния ред на правна комисия Наказателния кодекс с тези две предложения. Ако това стане още днес, те могат да тръгнат на първо четене. Ако има воля в залата за истинска работа за българския народ, те могат да минат бързо, докато те си играят игричките на мнозинство между първо и второ четене“, каза още тя и призова да започне да се върши реална работа, а това в момента зависело единствено от председателя на Народното събрание.

Росен Желязков се появи в зала и отговори, че исканите от БСП закони ще бъдат включени още днес в дневния ред на правна комисия.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега