Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Корнелия Нинова призова за избори 2 в 1

Корнелия Нинова призова за избори 2 в 1

И аргументирайки се, добави: „Докога тая мъка? По всеки въпрос - изнудване помежду им, рекетиране, пазарлъци за постове, за порции от властта, всеки път ли ще е така? Те се готвят да сменят регулаторите, да се избира нов Висш съдебен съвет, нов Инспекторат към него – ако всеки път ще върви в тази агония държавата, просто няма никакъв смисъл от това”, посочи Нинова.

„Все по-вероятни изглеждат избори 2 в 1. Противоречията между партньорите в тази коалиция се задълбочават, разбирателство няма почти по никакъв въпрос, това е агония – агония и за държавата, и за тях, и за българските граждани. Изходът от тази ситуация е избори 2 в 1, хората отново да си кажат мнението”.Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

И аргументирайки се, добави: „Докога тая мъка? По всеки въпрос - изнудване помежду им, рекетиране, пазарлъци за постове, за порции от властта, всеки път ли ще е така? Те се готвят да сменят регулаторите, да се избира нов Висш съдебен съвет, нов Инспекторат към него – ако всеки път ще върви в тази агония държавата, просто няма никакъв смисъл от това”, посочи Нинова.

По думите на лидера на социалистите управляващата сглобка с всеки следващ ден дава нови поводи за задълбочаване на кризата. „Не е само с разпределянето на порциите във властта. Със законодателството е същото – поправка на поправката, закони, които се приемат на две четения днес и сега, през Закона за съдебната власт в „Преходни и заключителни разпоредби” променят Конституцията, законодателният процес не е качествен, нищо не върви така, както обещаваха на хората”, даде примери Корнелия Нинова.

В отговор на въпроса кой е по-добрият вариант – предложеното от Борисов или от Петков, Нинова заяви: „Каквото и да се случи, ще имаме още от същото, дори и още по-лошо. Защото, както казах, предстоят много промени, те са се фиксирали само в промените в регулаторите, в постовете, с всеки изминал ден ще става по-лошо”.

Лидерът на БСП бе категорична в отговора на въпроса възможни ли са  други плаващи мнозинства в това Народно събрание: „Няма как да влезем в каквито и да е сглобки, това означава да си зачеркнем усилията в последните 10 години, в които категорично сме заявили, че ние сме против подобно задкулисие, паралелни договорки по кабинети, по СС клубове. 10 години се борим срещу това и сега накрая да се предадем, просто няма да стане. Останахме единствената алтернатива на това, което се случва – последователно, принципно в последните години, с много удари, които понесохме и въпреки това устояхме. Не излъгахме никой от хората, които са ни избрали. Няма как да влезем сега в такава сглобка”, заяви Корнелия Нинова.

И добави: „Само като си представя ПП-ДБ какво обещаваха  преди изборите – „никога ГЕРБ, никога ДПС”, ще ги изчегъртват от властта, арестуваха Борисов. И сега се прегърнаха с тях. Това е толкова много липса на достойнство и морал в политиката. И това е най-големият проблем - хората нямат доверие политиците именно поради това – преди избори обещаваш едно, след избори правиш точно обратното. БСП сме различни от този тип правене на политика”, категорично заяви лидерът на българските социалисти.Корнелия Нинова репликира водещия, подчертавайки, че и в периода, в който БСП е била в управлението, по време на кабинета „Петков” се е борила с модела на задкулисието, на паралелната държава, на модела „ГЕРБ”. 

„Често чувам – ама и вие управлявахте с тях. Управлявахме срещу мафията, срещу задкулисието, срещу приключването на модела на Борисов. Сега те се прегърнаха с този модел. И няма как да не се види различието между тогава и сега”, посочи лидерът на БСП.И постави акцента: „Вижте колко е важно кой ти е партньора. Да е чувал някой по време на управлението ни с ПП-ДБ в предишния редовен кабинет за подобни скандали, както сега гледаме? Да сме редили порции на властта? Регулатори – аз на тебе, ти на мене, търговия в политиката? Да е имало такива корупционни скандали, които се развиха сега в НЗОК по повод избора на ръководство? Не. В най-големите кризи  - войната и коронавируса, имаше стабилизиране на икономиката и първо място в Европа на индустриално производство. Имаше най-мощната социална програма – 20 милиарда лева, която стигна до всеки, безплатни детски градини, майчинства, минималната работна заплата, пенсии се увеличиха”, посочи Нинова.

„Затова твърдя убедено, че БСП в онова правителство бяхме вътрешния коректив, БСП беше достоен партньор, спираше много вредни решения, правеше добра политика и спираше ПП-ДБ от всички глупости, които сега натвориха. В момента, в който се прегърнаха обаче с друг партньор, с мафията пред очите на хората – виждате какво се случва”, каза още в разговора пред БНТ Корнелия Нинова.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега