Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КПКОНПИ: Твърдението на Кацаров относно уронването на престижа му, е лишено от основание

КПКОНПИ: Твърдението на Кацаров относно уронването на престижа му, е лишено от основание

КПКОНПИ излезе с позиция след изказване на бившия служебен министър на здравеопазването Стойчо Кацаров пред БТВ относно проверката на проведените четири процедури за закупуване на бързи антигенни тестове за ученици.

От КПКОНПИ разпространиха прессъобщение свързано с изказване на бившия служебен министър на здравеопазването Стойчо Кацаров пред БТВ относно проверката на проведените четири процедури за закупуване на бързи антигенни тестове за ученици.. Според Кацаров тестовете за учениците са повод да бъде уронен престижа и името му. Ето и целия текст на прессъобщението:

"По повод изявления в сутрешния блок на Би Ти Ви на бившия служебен министър на здравеопазването Стойчо Кацаров относно проверката на проведените четири процедури за закупуване на бързи антигенни тестове за ученици и неговите твърдения, че причината за тази проверка е „свързана с няколко големи столични болници и най-вече с детската“, Пресцентърът на КПКОНПИ представя следната позиция:

Проверката на дирекция „Противодействие на корупцията“ е започнала след постъпил сигнал и медийни публикации, които съгласно закона също се приемат за такъв сигнал. На 04.01.2022 г. е публикувано прессъобщение за резултатите от нея и за изпращането на всички материали на прокуратурата. В самото съобщение за медиите никъде не е споменато името на бившия служебен министър и твърдението, че „казусът с тестовете за ученици са удобен повод за уронване на престижа и името му“ е лишено от основание. Без да се оспорва правото на всеки на защита и медийни изявления и без въобще да се повдига въпроса за личния престиж на Стойчо Кацаров, следва да се отбележи, че по този начин и по такава процедура, уредена в закона, Комисията е процедирала по всеки сигнал. Така е процедирано и по проверка, възложена от прокуратурата и започнала по сигнали на самия Стойчо Кацаров, свързани с дейността на министрите Кирил Ананиев и Костадин Ангелов по повод строителството на детска болница. От тях в хода на тази проверка по същия начин са снемани обяснения и всички материали са изпратени на възложилия проверката прокурор.

Проверените процедури и установените нарушения нямат нищо общо с президента Румен Радев, който според бившия министър на здравеопазването е „целта на атаката“. Това твърдение на г-н Кацаров е повече от голословно и очевидно цели отклоняване на общественото внимание в посока, която няма нищо общо с резултатите от проверката по реда на ЗПКОНПИ и с личната отговорност на възложителя на доставките на тестове."
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега