Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Край на бонусите за чиновници в комисии и работни групи

Край на бонусите за чиновници в комисии и работни групи

За работата си в съвети, комитети, одитни комитети, комисии, работни или експертни групи, органи на управление или контрол на фондове, сметки и други, които не са юридически лица, служителите в държавната администрация на всички равнища няма да получават допълнително възнаграждение.

За работата си в съвети, комитети, одитни комитети, комисии, работни или експертни групи, органи на управление или контрол на фондове, сметки и други, които не са юридически лица, служителите в държавната администрация на всички равнища няма да получават допълнително възнаграждение. Това предвиждат промени в Закона за администрацията, предлагани от правителството.

Със заключителните разпоредби на законопроекта аналогични промени се правят и в Кодекса на труда, в законите за държавния служител, за филмовата индустрия, за закрила и развитие на културата, за концесиите, за съхранение на въглероден диоксид в земните недра, за обществените поръчки, за националната стандартизация, за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, за правната помощ, за ветеринарномедицинската дейност, за хазарта, за насърчаване на научните изследвания, за експортното застраховане и в Семейния кодекс.

Целта е да се премахне възможността да се получават възнаграждения, които не са обвързани с постигнати резултати. Подобна практика не допринася за повишаване ефективността на съответните дейности и крие риск от изкривяване на всеки модел на възнаграждения в публичния сектор. Същата е целта на направените днес от кабинета промени в 13 постановления, наредби и правилници за прилагане на различни закони.

По този начин ще се въведе по-прозрачен и ефикасен модел на възнаграждения в публичния сектор и ще се създадат предпоставки за по-ефективен контрол от страна на гражданското общество. Предложението на правителството е следващата стъпка в реформата, отнасяща се до заплащането на служителите в държавната администрация и премахването на допълнителното материално стимулиране от приходи от глоби, такси и имуществени санкции.

Първият етап беше въведената през 2009 г. забрана за получаване на допълнително възнаграждение в случаите, когато лицата в изпълнителната власт и държавната администрация участват като представители на държавата или на общината в органите на управление или контрол на държавни или общински дружества или на юридически лица, създадени със закон. От направените и предлаганите промени се очаква оптимизиране на разпределението на публичния ресурс и повишаване на ефективността, ефикасността и прозрачността на дейностите в публичния сектор.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега