Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кравата-беглец Пенка роди, има си теленце на име Джон

Кравата-беглец Пенка роди, има си теленце на име Джон

Добре дошъл, Джон - най-известното теленце в България.

Световноизвестната българска крава Пенка роди. Собственикът й Иван Харалампиев кръстил теленцето Джон на евродепутата Джон Флак, който бе един от застъпниците на кравата - беглец и спомогна тя да не бъде умъртвена.

Припомняме Ви, че Пенка стана звезда след като успя да "забегне" на екскурзия в Сърбия през пролетта на миналата година. “Нелегалната мигрантка” бе върната у дома във фермата на Харалампиев в с. Мазарачево, но след жестока борба, тъй като по закон животното, напуснало територията на Европейския съюз трябваше да бъде умъртвено.

Краварят обаче отказа да я предаде за евтаназия. Мащабна международна кампания в подкрепа на животното превърна Пенка в същинска звезда. Съдбата й трогна дори евродепутата Джон Флак, който се обяви в защита на българската крава. Сър Пол Макартни също подкрепи животното. Краят на сагата бе в началото на юни м.г., когато БАБХ обяви, че всички тестове за зарази на Пенка са отрицателни.

Година по-късно кравата живее щастлив живот в своята ферма и вече се радва на теленце. Малкият Джон бил изроден лично от фермера, който се върна в медийното пространство като щастлив стопанин на поколението на Пенка. И споделя, че интересът към нея продължава.

Харалампиев коментира пред "PoligrafF", че не знае дали Флак е научил, че е станал "кръстник" на животинчето, но е доволен от избора си за име на игривото теленце.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега