Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кунева: Не съм очаквала да стана свидетел на толкова ниска оценка за страната си

Кунева: Не съм очаквала да стана свидетел на толкова ниска оценка за страната си

"В Деня на Независимостта си България получи най-големия урок от Европа, откакто започнахме интеграцията си преди 15 години. Не съм очаквала в политическата си биография да стана свидетел на толкова ниска оценка за страната си." Това казва в открито писмо до медиите гражданския кандидат за президент по повод отлагане членството на България в Шенген.

"В Деня на Независимостта си България получи най-големия урок от Европа, откакто започнахме интеграцията си преди 15 години. Не съм очаквала в политическата си биография да стана свидетел на толкова ниска оценка за страната си." Това казва в открито писмо до медиите гражданския кандидат за президент по повод отлагане членството на България в Шенген.

"Ако на 1 януари 2007 г. не бяхме влезли в Европейския съюз, ако ни бяха отложили дори и с една година, аз щях да съм първият човек в България, подал оставката си. Но оставката е твърде висока цена не за този, който трябва да я подаде, а за хората, които са му дали власт. Намирам това за най-достойният начин да се поеме политическа отговорност и да се прояви гражданска и лична доблест., казва още Кунева.

Тя припомня, че в годините  на главен преговарящ и европейски министър е спазила всички срокове, които е обещала на българите. "Страната ни имаше уважението и доверието на Европа. Но най-вече, България имаше достойнство, самочувствие, репутация на надежден партньор», смята кандидатът за президент. Тя призовава: "правителството да вземе мерки, политическите лидери да заложат репутацията си и да обяснят и на българските граждани, и на европейските си колеги, как ще поправят срама!"

Ето какво казва още Меглена Кунева:

"Отказът да влезем в Шенген не е срещу българските граждани. Няма заговор срещу нас. Европа не ни мрази. Има правила, които отговорните политици в България не желаят да спазват. Има проигран пореден шанс, даден на поредно българско правителство. Има неизпълнени ангажименти, поради заетост с други, по-важни неща. Това е отказ срещу некомпетентността на управляващите. Не искам българите нито за миг да се съмняваме, че Европа наказва нас, гражданите. Не!

Политическите лидери са тези, които носят отговорността – и управляващи, и опозиция. Защото в тези си роли те са назначени от гражданите и им се плаща да работят от парите на данъкоплатците. Нашата задача е да не мълчим, да настояваме, да имаме глас. От години призовавам партиите към консенсус по въпросите на правосъдието и сигурността. От месеци повтарям, че имаме да вършим работа по съдебната реформа и вътрешния ред, срещу корупцията и организираната престъпност, за сигурността на границите, за гарантиране на човешките права. Без успех."           

Кунева предлага:

-  Незабавно да се организира среща на всички политически сили, независимо от изборите.        

- Да се изготвят пет точки на съгласие в съдебната реформа и реформата в МВР, по които, независимо кой управлява, да е длъжен да работи.     ·      

- Незабавно да се приеме законът за отнемане на имуществото, придобито по незаконен начин.  - Да се покаже на гражданите, поверили властта да се наричат лидери на шепа политици, план за прозрачен ред в избора на ръководни позиции в съдебната власт и на всички висши административни длъжности чрез публични изслушвания.       

- Да ни се представи и да се обсъди публично план за приемане на България в Шенген.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега