Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кунева: Нямам интерес от коалиции, ГЕРБ и БСП си имат тайни уговорки

Кунева: Нямам интерес от коалиции, ГЕРБ и БСП си имат тайни уговорки

България има нужда от реална алтернатива и когато има такава, тя се припознава от голям брой хора. Това са изводите според Меглена Кунева от направените проучвания на общественото мнение, които показват, че около 9% от българите биха подкрепили евентуална нейна партия, ако изборите бяха в този момент.

България има нужда от реална алтернатива и когато има такава, тя се припознава от голям брой хора. Това са изводите според Меглена Кунева от направените проучвания на общественото мнение, които показват, че около 9% от българите биха подкрепили евентуална нейна партия, ако изборите бяха в този момент.

Бившият еврокомисар и кандидат-президент допълни пред bTV, че хората очакват от политиците знанния, компетентност, умереност, култура, друг тип политическо поведение. „Аз с това спечелих българите, гласували за мен на президентските избори”, увери Кунева.  

Тя обаче отхвърли хипотезата за евентуално коалиране с двете основни политически сили – в случай, че се окаже на трето място след изборите догодина и е необходима подкрепата й за съставянето на правителство. „Аз вече казах и по време на президентските избори, че нямам интерес от коалиции. ГЕРБ не ме примамват с нищо, нито пък БСП. Те са две страни на една и съща монета. Между тях има тайни уговорки, които изяждат политическото у партиите и остава само една показност. Не уважавам такива практики”, подчерта Меглена Кунева.

Тя допълни, че няма да участва в коалиция просто заради присъединяването към една власт. „И на президентските избори действах сама, само с хората, които ме подкрепят - не се договарях тайно с партии, нямах олигарси зад гърба си, не подкрепих нито един кандидат от кандидатите на балотажа, въпреки че бях притискана да го направя”, каза бившият кандидат за държавен глава.

В тази връзка тя обърна внимание и на честността на изборите миналия октомври с думите – „за мен не са важни само резултатите, а преди всичко това в какви избори участвам, това е от огромно значение”. Кунева обясни, че страната ни е получила 34 препоръки за подобряване на прозрачността на изборите от ОССЕ – „това се случва само на страни, излизащи от диктатура, никоя друга държава в Европа няма толкова много препоръки”.

Тя заяви още, че не бърза с учредяването на партия, с която да участва на парламентарните избори догодина. Кунева обаче даде да се разбере, че движението й „България за гражданите” е политически проект, с който тя има намерение да „извърви целия път”.  

„Всеки сериозен политик мисли много преди да предприеме такава крачка. Необходимо е да има голяма подкрепа. Да, според социолозите аз я имам, но за мен хората не са просто цифри. Аз тези хора трябва да ги видя, да разговарям с тях, да знам с каква издръжливост са те, за да направим заедно наистина алтернативен проект”, обясни намеренията си Кунева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега