Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Квартал "Сарафово" с нова детска ясла за Деня на детето

Квартал "Сарафово" с нова детска ясла за Деня на детето

На 01 юни в бургаския квартал „Сарафово“ от 10:30 часа ще бъде открит нов корпус към съществуващата детска градина. Той ще изпълнява функцията на детска ясла, каквато до този момент в този район на града нямаше.

На 01 юни в бургаския квартал „Сарафово“ от 10:30 часа ще бъде открит нов корпус къмсъществуващата детска градина. Той ще изпълнява функцията на детска ясла,каквато до този момент в този район на града нямаше.

Новият корпус в „Сарафово“ ще бъде откритот кмета Димитър Николов.Досега родителите от квартала трябваше дазаписват децата си на ясла в други райони на Бургас. С новата сграда къмдетската градина този проблем за младите семейства вече е решен.

Припомняме, че сградата е разположена на терен от 1,280 кв. м., в непосредствена близост до съществуващата детска градина „Ален мак“.  Двете  сгради са свързани помежду си с топла връзка за създаване на необходимия комфорт на ползването им и минимални загуби на енергия за отопление. Това ще позволи възпитаниците и персоналът на съществуващата детска градина да ползват новопостроените музикален кабинет и перално помещение в корпуса на детската ясла.

Новата детска ясла представлява сграда на два етажа и сутерен. Ще бъдат осигурени склад за чисто бельо и консумативи, сушилна и гладачни стаи. Предвиден е здравен кабинет. В зоните за малчуганите ще  бъдат изградени всички необходими за детското заведение помещения -  кухненски офис, спално  помещение и просторна занималня с кът за хранене.

Едно от пространствата в сградата е музикален кабинет, където всички деца ще имат възможност да участват в учебни занимания, празнични събития и концерти. Помещенията в детската ясла са оборудвани с модерна мебелировка, отговаряща на всички съвременни изисквания и стандарти за безопасност и удобство. Проектното решение за реконструкция и благоустрояване на дворното пространство предлага обособяване на зони за  развлечения и спорт по възрастови групи  за всички  178 възпитаници  в двете детски заведения. На разположение на малчуганите ще бъдат 6 игрища с пясъчници,  спортна площадка с противоударна  настилка, кътове за игра, беседка с пейки и чешмички.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега