Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗК санкционира "Мобилтел" за нелоялно привличане на клиенти

КЗК санкционира "Мобилтел" за нелоялно привличане на клиенти

Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение от страна на "Мобилтел" ЕАД и наложи имуществена санкция от 440 049 лв., съобщиха от комисията.

Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение от страна на "Мобилтел" ЕАД и наложи имуществена санкция от 440 049 лв., съобщиха от комисията.

Производството е образувано по искане на "Национално сдружение на малки и средни кабелни оператори ТВ Клуб 2000", София. Проучването е показало, че през октомври 2012 г. "Мобилтел" ЕАД осъществява рекламна кампания на пакети "Повече за теб", в три варианта - икономичен, стандартен и разширен, с рекламното послание:

 "Искаш повече и го имаш. С пакет "Повече за теб" получаваш всичко - тарифен план с до 1000 минути към всички мрежи в страната и чужбина, светкавичен интернет за дома до 100 Mbps и цифрова телевизия от "М-тел" с до 160 канала, заедно с устройство по твой избор". Заедно с пакет "Повече за теб" се предлага и устройство за ползване по избор на потребителя - преносим компютър, телевизионен приемник или телефонен апарат.

КЗК е установила, че организираната от "Мобилтел" ЕАД кампания е изключително атрактивна предвид различните по вид безплатни добавки, възможността за избор съобразно потребностите на абоната и тяхната висока пазарна стойност. Предлаганите добавки надвишават предвидените от закона допустими прагове и пораждат антиконкурентен ефект на кампанията - не се разгръща конкуренция чрез собствените параметри или условия на предоставяне на услугата, а привличане вниманието на потребителя се преследва чрез други стимули, обясняват от комисията.

Предложението да получат добавка е валидно както за настоящи абонати на дружеството, така и за нови, с което реално се създава възможност от пренасочване на абонати на конкуренти, констатират от КЗК.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега