Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП одобри нови общи условия за електронна търговия

КЗП одобри нови общи условия за електронна търговия

Комисията за защита на потребителите (КЗП) прие насоките за "Общи условия за електронни магазини" у нас, подкрепени от уеб бранша в България, представляван от Българска уеб асоциация (БУА).

Комисията за защита на потребителите (КЗП) прие насоките за "Общи условия за електронни магазини" у нас, подкрепени от уеб бранша в България, представляван от Българска уеб асоциация (БУА). Вторият вид насоки за Общи условия при създаването на уеб сайтовете у нас прие Комисия за защита на потребителите.

 Това стана след като експерти на контролния орган ги прегледаха и установиха, че клаузите в тях поставят в равноправни позиции потребителите и търговците. Насоките са подкрепени от уеб бранша в България, представляван от Българска уеб асоциация (БУА). Те са продължение на съвместната инициатива на КЗП и БУА с основна цел подобряване на практиките при осъществяване на търговска дейност в интернет, което да доведе до по-висока защита на потребителите при пазаруване от електронните магазини.

Насоките могат да бъдат изтеглени и използвани от всички електронни магазини у нас от уеб сайтовете на КЗП (www.kzp.bg) и БУА (www.bwa.bg). Припомняме, че в рамките на сътрудничеството и съвместната дейност между БУА и КЗП, се предвижда организиране на съвместни мероприятия, изготвяне и разпространение на информационни издания по проблеми, свързани с интернет търговията, както и сътрудничество за решаване на въпроси, свързани със създаване на условия за подобряване на търговските практики при осъществяване на търговска и рекламна дейност в Интернет, включително защитата на потребителите в дигиталната среда.

Партньорството между КЗП и БУА продължава със следващите насоки за "Общи условия за корпоративни уеб сайтове", които предстои да бъдат обсъдени и одобрени от двете организации.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега