Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Лекари от Детската болница излизат на протест

Лекари от Детската болница излизат на протест

Медици от Специализираната болница за лечение на детски болести излизат на протест днес. Той ще се проведе в двора на лечебното заведение, а едно от исканията на лекарите е болницата да получи специален статут, който да я направи независима от финансовите ограничения на здравната каса.

Медици от Специализираната болница за лечение на детски болести излизат на протест днес. Той ще се проведе в двора на лечебното заведение, а едно от исканията на лекарите е болницата да получи специален статут, който да я направи независима от финансовите ограничения на здравната каса. 

Преди ден се проведе среща между здравния министър Кирил Ананиев и лекари от болницата, по време на която той пое ангажимент бъдещата комплексна детска болница, която ще бъде изградена до 2 години, да бъде със специален статут и специално финансиране. За настоящото лечебно заведение обаче промяна на статута не се предвижда засега.

Припомняме, че преди дни стартира и подписка в подкрепа на единствената специализирана детска болница. Причината за това е системното недофинансиране и липсата на апаратура, които заплашват бъдещето на здравното заведение в столицата.

Исканията на инициаторите са следните:

1. СПEЦИАЛЕН СТАТУТ НА ЕДИНСТВЕНАТА ДЕТСКА БОЛНИЦА В СТРАНАТА, със съответното финансиране, което да не налага да бъде търговско дружество. По този начин няма да звисим от НЗОК, ще има възможност за модернизиране на апаратурата и най-вече диагностична и терапевтична свобода.

2. ОТПАДАНЕ НА ЛИМИТИТЕ ПРИ ХОСПИТАЛИЗАЦИИТЕ НА ДЕЦАТА. Целта на отпадането на лимитите е да се спре връщането на болни, за които е нужно болнично лечение, както и намаляване на времето на изчакване за планов прием.

3. ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ТРУДА НА ПЕРСОНАЛА в детската болница. Освен адекватно заплащане на наличните специалисти, ще има възможност да се привлекат нови и способни хора, с което да се повиши качеството на медицинската услуга.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега