Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Лидерът на "Вагнер" призова руската армия на бунт срещу военното ръководство

Лидерът на "Вагнер" призова руската армия на бунт срещу военното ръководство

От снощи мерките за сигурност в Москва са засилени, в града няма интернет

Ескалация на напрежението в Русия тази нощ - лидерът на частната военна групировка "Вагнер" Евгений Пригожин призова руската армия на бунт срещу военното ръководство. По думите му, 25 хиляди бойци на Вагнер са пресекли руската граница и са в Ростов. Независимо потвърждение на информацията няма. Според руското министерство на отбраната, думите на основателя на "Вагнер" не отговарят на истината. Междувременно руският антитерористичен комитет образува дело за призив към въоръжен метеж срещу Пригожин. От снощи мерките за сигурност в Москва са засилени, в града няма интернет.

Бронетранспортьори и военни камиони по улиците. Военни по входовете на големите метростанции. Заграждения пред правителствени и държавни сгради. Така осъмна Москва. По думите на кмета Собянин, се провеждат "антитерористични операции" и помоли гражданите за разбиране. Кадри, публикувани в Телеграм канали, показват как танкове влизат в руския град Ростов. Твърди, се че това са подразделения на частната военна армия "Вагнер". Това твърди и лидерът.

Евгений Пригожин, собственик на ЧВК "Вагнер": "Влизаме в Ростов. Силите, които министерството на отбраната изпрати, по-скоро наборници, за да ни спрат, отстъпват. Ние не воюваме с деца. Ние не убиваме деца. Деца убива ШойгУ, като изпраща необучени войници, в това число наборници, на война. Той изпрати срещу нас 18 годишни момчета. Воюваме само с професионалисти, но ако някой застане на пътя ни - ще бъде унищожен. Подаваме ръка на всеки, не я отхвърляйте. Продължаваме напред - ще стигнем до края!"

Потвърждение на информацията от независим източник няма. Вчера Пригожин обвини Министерството на отбраната в нанасяне на удари срещу позиции на "Вагнер". Москва отхвърли твърденията му като лъжи. Самият Пригожин твърди, че призивът му не е преврат, а по-скоро "поход за справедливост". Към бойците на "Вагнер" и в опит да успокои ситуацията се обърна зам.-командир на руските сили в Украйна Сергей Суровикин.

Източник: БНТ
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега