Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Липса на кворум провали днешното заседание на Парламента

Липса на кворум провали днешното заседание на Парламента

Напрежение се усети заради поредния ден, в който представителите от опозицията отказаха да се регистрират. Освен тях обаче ДПС също не влязоха в зала.

Липса на кворум провали днешното заседание на Парламента. При първоначалния опит за регистрация в зала имаше 119 народни представители, при необходимия минимум от 121, а при втория опит дори бяха с един по-малко – 118. След двете неуспешни регистрации председателят Цвета Караянчева обяви, че днес законодателният орган няма да заседава, предава NOVA.

Напрежение се усети заради поредния ден, в който представителите от опозицията отказаха да се регистрират. Освен тях обаче ДПС също не влязоха в зала.

„Колеги от БСП, моля ви, не надничайте през вратата. Когато имаме кворум, ще ви извикаме. Ако ви е интересно, елате да се регистрирате“, остро коментира председателят Караянчева.

Днес в дневния ред присъстваха няколко законопроекта за промени в Закона за публичните финанси, Закона за ДДС и Закона за закрила на детето.

Междувременно днес Бюджет 2021 влиза в Парламента. Разчетът за догодина ще бъде разгледан от няколко парламентарни комисии. Според законопроекта, най-много пари да бъдат насочени към социалната сфера - над 18 милиарда лева.

На фона на кризата с COVID-19 се повишават  парите за здравната система. Планират се обаче по-малко приходи, отколкото разходи. Допуска се тегленето на нов дълг от 4,5 милиарда лева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега