Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Любов Калоянова - единственият зрелостник с максимум точки

Любов Калоянова - единственият зрелостник с максимум точки

Любов Калоянова е единственият зрелостник, който събра пълния брой точки на матурата по български език и литература – 100.

Любов Калоянова е единственият зрелостник, който събра пълния брой точки на матурата по български език и литература – 100. Нейната съученичка от 73-то училище в София, известно като Втора немска гимназия, Камелия Крумова е с 95 точки. Резултатите от матурите тази година накараха вестниците да излязат с обобщени заглавия от типа "Випуск 2012 – най-тъп".

От 60 000 явили се отлични оценки имат само 181 души, за сметка на това двойките са 3336, а средният успех – добър 4,18, е най-нисък за последните пет години. Момичетата смятат, че езиковите знания на връстниците им са на ниско ниво, а без частни уроци справянето с матурата, а след това и с кандидат-студентския изпит е почти невъзможно. В България, за да станеш студент, няма как да прескочиш частните уроци, признаха те пред bTV.

Не винят учителите си, но са съгласни с твърдението, че учебните часове са недостатъчни. Според тях грешката в системата е някъде по средата – между семейството, училището и средата. И двете момичета ще кандидатстват в Софийския университет.

"Имам съученици, които ще кандидатстват в чужбина, но смятам, че България има какво да ме научи", сподели Любов Калоянова. Камелия иска да учи "Право", а Любов – немска или друга филология. "Смятам, че не съм положила най-много усилия от цяла България, но по стечение на обстоятелствата вследствие на различни фактори оценката ми е такава", посочи отличничката Любов. Според нея при образованието в чужбина "фунията е обърната" - влизането във висши учебни заведения е много по-лесно за сметка на завършването им. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега