Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Майсторът на графиката Людмил Георгиев с изложба в Бургас

Майсторът на графиката Людмил Георгиев с изложба в Бургас

Майсторът на графиката Людмил Георгиев ще представи за първи път самостоятелна изложба в Бургас, информират от пресцентъра на Общината. Домакин ще бъде галерия-музей "Георги Баев". Откриването ще се състои на 16-и юни от 19 часа, като бургазлии и гостите на града ще могат да видят произведенията на Георгиев до 30-и юни.

Майсторът на графиката Людмил Георгиев ще представи за първи път самостоятелна изложба в Бургас, информират от пресцентъра на Общината. Домакин ще бъде галерия-музей "Георги Баев". Откриването ще се състои на 16-и юни от 19 часа, като бургазлии и гостите на града ще могат да видят произведенията на Георгиев до 30-и юни.

Ценителите на изкуството ще видят  повече от 30 внушителни графики, подредени на двата етажа в галерията, намираща се на бул. "Демокрация" 6. Авторският почерк на Людмил Георгиев се характеризира с използването на  няколко техники от дълбокия печат (акватинта; офорт; суха игла).

Изображението е постигнато с наслагване на три гравирани плочи, чрез напасване и отпечатване на ръчна памучна хартия (Маняни - 300 гр.). Авторските отпечатъци не надвишават 5 копия и поради тяхната сложност при отпечатването не подлежат на "тиражирана графика".

Художникът е превърнал своята графика в отворена система, в която не темите са много и различни, а промяната на всяка плоча и на всеки удар върху листа. Правил е изложби във Франция, Австрия, Сърбия, Италия, Испания, Германия, Полша, Франция и  Япония.

Людмил Георгиев е роден на 11 януари 1962 година в град Кнежа. Завършил е Учителския институт в град Дупница - специалност изобразително изкуство. От 1987 година участва с графика на всички регионални и национални изложби. Член е на Съюза на българските художници от 1994 г. - секция графика. Живее и работи в София.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега