Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Малки коледари от на ДГ „Коледарче“ наричаха за здраве и плодородие в "Долно Езерово"

Малки коледари от на ДГ „Коледарче“ наричаха за здраве и плодородие в "Долно Езерово"

В продължение на седмица, облечени в народни носии, със специално украсени геги и калпаци, децата огласяха с песни и наричания за здраве и плодородие пенсионерски клуб "Вая", ОУ "Христо Ботев", териториална дирекция "Долно Езерово", НЧ "Просвета1927" и откриха традиционния благотворителен Коледен базар в двора на детската градина.

В навечерието на най-светлия празник Рождество Христово малките коледари от IV група "Педя човек" на ДГ „Коледарче“ - кв. "Долно Езерово", поеха на празнична обиколка, за да възродят традициите и да потопят в магията на автентичния български обичай Коледуване жителите и гостите на квартала.

В продължение на седмица, облечени в народни носии, със специално украсени геги и калпаци, децата огласяха с песни и наричания за здраве и плодородие пенсионерски клуб "Вая", ОУ "Христо Ботев", териториална дирекция "Долно Езерово", НЧ "Просвета1927" и откриха традиционния благотворителен Коледен базар в двора на детската градина. В знак на благодарност добрите стопани щедро ги даряваха с пити, лакомства и коледни краваи, за да е здрава и плодородна годината.


Снимка: Община Бургас

Магическият звук и завладяващият ритъм на коледарските песни, силата на коледарските наричания – всичко това е част от обредите за защита, за осигуряване на здраве, късмет и благополучие.

Ето и част от приветствието на малчуганите от ДГ "Коледарче":

"Скъпи приятели, приемете поздрав от нас и нека всички добри коледарски благословии, които огласиха кв. "Долно Езерово" през изминалата вълнуваща седмица, да достигнат до вас и вашите близки, до домовете и сърцата ви! Бъдете здрави и благословени! Весела Коледа и Щастлива Нова 2024 година!".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега