Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Марин Киров: До края на годината Царево ще има оборудван Медицински център

Марин Киров: До края на годината Царево ще има оборудван Медицински център

"Вероятно, още в средата на лятото ще имаме възможност да преместим медиците в новата сграда, но реалният срок, който трябва да си дадем е до края на годината", допълни Киров.

"Медицинският център е приоритет за Община Царево в приемането на Общинския бюджет и Капиталовата програма за 2024 година. Въпреки трудностите на терен и несъответствията в проекта, в това, на което се натъква фирмата на място, амбицията на общинска администрация ще си проличи и в бюджета и до края на годината Медицинският център да бъде завършен. В това число включваме закупуването на необходима апаратура, а не просто създаването на сградата".  Това заяви на днешната сесия на ОбС Царево кметът Марин Киров. Повод за това бе въпрос на д-р Николай Петков, на какъв етап е конструкцията на МЦ-то и кога ще бъдат преместени медиците в новата сграда.   

Кметът коментира, че това ще бъде най-приоритетният проект в бюджета за тази година."Вероятно, още в средата на лятото ще имаме възможност да преместим медиците в новата сграда, но реалният срок, който трябва да си дадем е до края на годината", допълни Киров. 


На днешната сесия стана ясно още, че няма да се вдига таксата за битовите отпадъци през тази година, както и таксата за придобиване на имоти. На днешното заседание общинските съветници дадоха своето съгласие за „Приемане на Годишната програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост за 2024 год.Бяха определени 42 обекта от първостепенно значение (Медицински център, мостови съоръжения, воден цикъл Царево и Ахтопол, рибарско пристанище “Мичурин”, рехабилитация на общински пътища, проекти за изграждане на спортни згради към училища и детски градини в Царево и Ахтопол, фотоволтаична инсталация на ДГ “Ален Мак” и др.). 

Споразумение за партньорство с агенция Социално подпомагане по програма за развитие на Човешките ресурси 2021 - 2027г. Общината залага за продажба, общински имоти, които са на стойност около 1 000 000 лв. по - малко сравнение с 2023 г.Кметът на община Царево Марин Киров разясни и отговори и на други въпроси зададени към него от общински съветници.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега