Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Марин Киров: Наш приоритет е грижата за възрастните и уязвимите групи

Откриваме Център за социална рехабилитация и интеграция, имаме парцел и за Център за възрастни хора
Марин Киров: Наш приоритет е грижата за възрастните и уязвимите групи

Отреден е парцел за Център за възрастни хора, откриваме и Център за социална рехабилитация и интеграция.

Пред избиратели Марин Киров обяви, че през ноември месец в Царево ще заработи Център за социална рехабилитация и интеграция като държавно финансирана социална услуга с капацитет 30 потребители. Там ще се предоставят почасови услуги от здравни специалисти – рехабилитатор, медицинска сестра и логопед и психолог. Ще има възможност и за работа с деца. Киров поясни, че освен този Център, който ще функционира на територията на Царево, общината участва и в още един проект: 

“По предстоящата за одобряване Националната карта за социални услуги се изготви анализ на потребности от социални услуги на Община Царево и предвиждаме в гр. Царево да се изгради Център за резидентна грижа за възрастни хора без увреждания. Предвид констатираната нужда се взе решение да се определи място и парцел за изграждане на такава услуга. Определено е УПИ в зона Север, гр. Царево, където да се изгради защитено жилище за лица в надтрудоспособна възраст без увреждания с капацитет 20 потребители. Услугата ще се предоставя на областно ниво и ще е държавно делигирана. Същата е планувана и в Националната карта за социални услуги. Трябва да е в града, защото такива са изискванията“. 

От тази услуга ще се възползват възрастни, самотно живеещи лица без ТЕЛК, в невъзможност да се справят с ежедневните си нужди. Сградата ще отговаря на всички критерии и изисквания за предоставяне на качествена социална услуга в среда, близка до семейната. Екипът на общината обаче е предвидил на същото място да се изгради и още една сграда за резидентна грижа за пълнолетни лица с ТЕЛК. Това е един от големите проекти, по които Киров е работил като зам.-кмет, но заедно с екипа искат да продължат и в следващия мандат по приоритет – грижа за възрастните и уязвимите групи. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега