Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Марин Киров: ОУП, възстановяване от бедствието и грижа за хората във всички населени места

Марин Киров: ОУП, възстановяване от бедствието и грижа за хората във всички населени места

Общ устройствен план, възстановяване от бедствието и грижа за хората във всички населени места са сред приоритетите на кандидата за кмет на Община Царево Марин Киров.

Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на община Царево,  водач на пълна листа и единствен с  регистрирани кандидати за кметове във всички населени места на общината, безпартийният Марин Киров, започна предизборната си  кампания с  обръщение към всички свои съграждани и обясни мотивацията си за участие в местните избори: 

„Първото действие, което ще предприема като кмет е да концентрирам силите на целия екип за бързо възстановяване от природното бедствие, което ни сполетя,  за да гарантираме успешно и нормално протичане на летния туристически сезон през 2024 година.“

Всички, които го познават и са работили с него изтъкват неговата експертна подготовка и балансирана политическа позиция, грижата и вниманието му към хората. В разгара на кампанията прави впечатление линията в която той върви в надпреварата – с акцент върху опитът, надграждането и без обиди и нападки срещу опонентите. Впечатляваща е и предизборната му платформа, която екипът вече представя сред жителите на общината. Тя е разделена на две части: общи приоритети за развитието на общината в 7 направления и конкретни проекти за всички населени места. 

Уводната част на програмата започва така: „През изминалите дванадесет години промяната в община Царево е видима и именно затова продължаваме с нея.  Основна цел е да превърнем цялата община в  още по-гостоприемно място и още по-развита и модерна дестинация. Община Царево да продължи да бъде лидер и  с  по-високи темпове да надградим постигнатото до момента, свързани с корена си и отстоявайки традициите си. Предизвикателствата пред градоустройството и инфраструктурата в общината са много, затова  – ще продължим съвместните действия с държавата за приемане на ОУП на община Царево; ще продължим работата по изграждане на пречиствателни съоръжения в с. Варвара, гр. Ахтопол, с. Синеморец.  Ще предложим решаване на проблема с крайградските гета; ще работим за нови свободни паркинги и други зони за паркиране, за развитие на морската инфраструктура и инфраструктурата в населените места,  изграждане на тематични улици и зони като крайбрежна обществена зона за плаж. Ще инициираме национален дебат за къмпингуването като алтернатива на презастрояването.“

И продължава с „Приоритети за управление и развитие на община Царево: 

1.Здравеопазване – Достъпност на здравните услуги за жителите и гостите на общината чрез създаване на Медицински център с общопрактикуващи лекари, лаборатория, кабинети на специалисти, неотложен кабинет. 

2.Населени места, приятели на децата и младите – Инвестиране в детски ясли и градини, детски площадки; насърчаване на развитието и живота на младите в населеното място – Младежки център; спортни съоръжения (Многофункционална спортна зала в гр. Царево, стадион и басейн); 

3.Образованието като модел за по-добри доходи. Инвестиции в образованието и образователната инфраструктура и  пълноценна връзка на средното с висшето образование - създаване на кадри за нуждите на населените места чрез дългосрочно партньорство с университета в гр. Царево. 

4.Умни населени места и продължаване на добри практики за отворено и прозрачно управление – стратегия за умен град и план за пътна безопасност; електрически обществени велосипеди и продължаване на свързаността на населените места с вело и пешеходни алеи; дигитална свързаност  на администрацията и гражданите; интелигентно управление на отпадъците; политика за превенция на пътните инциденти. Публични регистри и обратна връзка от гражданите, включително и надграждане на системата за електронен обмен на документи –  подаване на заявление по електронен път, получаване на документ по пощата/куриер. 

5.Туристически цикъл: стратегия за морски и алтернативен туризъм чрез културна и фестивална програма, изкуства и занаяти.  Оползотворяване на туристическата база извън сезона – конгресен туризъм. 

6.Грижа за уязвимите групи и възрастните хора – развитие на нови социални услуги (вкл. работа с деца със специални образователни потребности) и нов социален център;  

7.Грижа за бездомните животни – програма за кастрация и приют за временно настаняване.“
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега