Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Марин Киров прие местната власт в Царево: Ще работим заедно за всяко населено място в общината

Марин Киров прие местната власт в Царево: Ще работим заедно за всяко населено място в общината

Церемонията започна с клетва на новите общински съветници и новоизбраните кметове на населени места. На площада пред читалището „Георги Кондолов 1914“, Лапчев коментира, че да си кмет на една община е тежък ангажимент, отговорност и призвание.

Новият кмет на Царево Марин Киров встъпи официално в длъжност днес след проведена тържествена сесия на Общинския съвет. Той прие символично местната власт от досегашния кмет инж. Георги Лапчев. 

Церемонията започна с клетва на новите общински съветници и новоизбраните кметове на населени места. На площада пред читалището „Георги Кондолов 1914“, Лапчев коментира, че да си кмет на една община е тежък ангажимент, отговорност и призвание.


"Уважаеми, г-н Кмете! Кметът на общината не е просто длъжност. Кметът на общината е тежък ангажимент, отговорност и призвание. Такова призвание, което се дава от суверена - от жителите на община Царево. Кметът е първи сред равните, той има ангажимента да пази Общината, да се грижи за нея, да не позволява зло да премине през портите ѝ. Уважаеми г-н кмет, предавам Ви ключа на Община Царево, символ, който ще трябва да пазите като очите си. Дръжте заключена вратата за злото, което чука на тази врата. Дръжте я широко отворена тогава, когато идва благоденствието, за което Вие ще трябва да се грижите".


Освен ключ за Общината инж. Лапчев предаде на новия кмет и другия символ на властта - кметската огърлица със златни дъбови листа, символизираща мощта на Странджа. 


"Управлявайте мъдро! Поглеждайте в историята, защото тя ще Ви покаже грешки, които не бива да повтаряте.  Обръщайте внимание на местните хора, грижете се за тях. Вярвайте! Защото вярата в това, което ще постигнете е онова, което ще Ви движи напред". 

Новият кмет от своя страна се обърна към всички присъстващи като им благодари за гласуваното доверие. "Благодаря за огромното доверие да управляваме заедно Община Царево в следващия мандат. Да се грижим за всички хора от всички населени места в общината. Радостен съм, че нашият Общински съвет, прилича на общността, от която е избран. Имаме пълно мнозинство и това ни дава основа да следваме управленската си програма, но и отговорност да запазим баланс, да зачитаме различното мнение", сподели Киров.



Той се обърна и към колегите си от мнозинството със следните думи: "Силните и светлите умове имат възможност да водят към добро падналите духом, хората, които са изгубили християнските ценности - вярата, надеждата и любовта, хората, които живеят трудно. Силният носи слабия, мъдрият - помага. Така разбирам нашето мнозинство, така искам да го виждате и Вие. Днес потвърждаваме обществения договор с всички граждани - да работим заедно за Царево, за всяко населено място", коментира Киров.

По думите му до края на годината ще работят по приетия за 2023 година бюджет, но в следващите бюджети ще изпълнят всички заложени проекти в управленската си програма.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега