Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Марио Монти с мандат да състави новия кабинет на Италия

Марио Монти с мандат да състави новия кабинет на Италия

Президентът на Италия връчи на бившия еврокомисар Марио Монти мандат да състави новото правителство на страната, предадоха световните агенциите. Монти е приел мандата с "резерви", съобщи прессекретарят на Наполитано, цитиран от ДПА, като добави, че самият Монти ще даде разяснения по-късно.

Президентът на Италия връчи на бившия еврокомисар Марио Монти мандат да състави новото правителство на страната, предадоха световните агенциите. Монти е приел мандата с "резерви", съобщи прессекретарят на Наполитано, цитиран от ДПА, като добави, че самият Монти ще даде разяснения по-късно.

По думите му, той незабавно се заема със задачата да сформира правителство, което да изведе Италия от кризата, тъй като странара трябва да върне мястото си в ЕС като "елемент на сила, а не на слабост".

Основните цели на бъдещия кабинет ще бъдат "уреждане на финансовата ситуация и насърчаване на икономическия растеж с фокус върху социалната справедливост."

Берлускони от своя страна заяви във видеообръщение към нацията, че е готов да подкрепя техническото правителство начело с Монти и каза, че си отива "от чувство на отговорност, за да не допусне по-нататъшни спекулации против Италия.

 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега