Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Габриел стартира инициатива за повече жени в сектора на киберсигурността

Мария Габриел стартира инициатива за повече жени в сектора на киберсигурността

Това е поредна инициатива на Мария Габриел за равен шанс на жените да се докажат в областта на информационните технологии.

Днес комисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел даде начало на нова инициатива, свързана с политиката, която българската представителка налага в Европа, за повече жени в цифровия сектор. Новата кампания носи името „Women4Cyber“ и цели да насърчи по-голямо участие на представителките на нежния пол в развитието на европейската киберсигурност.

Това е поредна инициатива на Мария Габриел за равен шанс на жените да се докажат в областта на информационните технологии - сфера, която често е смятана за мъжка територия. Пред лидерите на най-големите организации в сферата на киберсигурността, българският еврокомисар изтъкна значението на приобщаването и професионалното израстване на жените в сектора на киберсигурността в Европа.

"Киберсигурността става все по-важна за ЕС и потенциалът на жените трябва да бъде използван. Те имат какво да дадат в тази област и е нужно техните талант, знания и опит да бъдат признати, да им се предостави възможност да ги разгърнат. По-добрият баланс между половете в киберсигурността може да спомогне за посрещане на огромната липса на умения в тази област, което излага на риск сигурността на нашите европейски икономика, демокрация и общество“, подчерта Мария Габриел.

Комисарят заяви своето очакване инициативата да допринесе за по-доброто кариерно развитие и участие на жените в сектора на киберсигурността.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега