Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мащабната реконструкция на "Тройката" ще започне до месец

Мащабната реконструкция на "Тройката" ще започне до месец

До месец ще започне дългоочакваната мащабна реконструкция на площад "Тройката" и изграждането на подземна улица под него. Вече са приключили процедурите по избор на изпълнител и на надзор на обекта.

До месец ще започне дългоочакваната мащабна реконструкция на площад "Тройката" и изграждането на подземна улица под него. Вече са приключили процедурите по избор на изпълнител и на надзор на обекта. Строителните работи ще започнат веднага след като минат сроковете за обжалване на фирмите, участвали в обявените обществени поръчки и след сключване на договор с фирмата - изпълнител.

Предстои да бъде извършено укрепване на паметника "Альоша" и сградата на Бургаския съд, които са със сериозни пукнатини. Въпреки че, ще продължи около година, ремонтът на "Тройката" ще върви поетапно, с цел да не се създава неудобство за бургазлии и те да имат свободен достъп през площада по време на реконструкцията. Според работния проект строителните работи ще стартират от страната на ул. "Васил Левски".

Следващият етап обхваща изграждането на подземна улица, свързваща улиците "Княз Борис I" и "Ген. Гурко". Целта е транзитно и безконфликтно преминаване на автомобилния трафик под пешеходните пространства и свързването на западните жилищни квартали с Приморския парк. Третият и четвъртият - включват обновяване на пространството около Културния дом на НХК и зоната между паметника и "Александровска".

Проектът предвижда да превърне любимия на бургазлии площад "Тройката" в съвременен градски център с подобаващи зони за отдих и разходка, провеждане на концерти на открито, атракции и културни изяви. Нова зона за отдих с водно огледало, пейки, кошчета и зеленина ще бъде един от акцентите в новата визия на площад "Тройката". Около Културния дом на НХК ще има нова градинска площ с атрактивно осветление. Зоната на струйния фонтан също ще бъде благоустроена като водната струя ще наподобява морска вълна. В двата края на площада се предвиждат нови, модерни фонтанки за питейна вода.

Една от идеите в проекта е малки пластики в тревните площи да възпроизвеждат характерни за града символи. Проектът за модернизация на площад "Тройката" е на стойност 7 млн. лв. Пет от тях са осигурени по ОП "Регионално развитие", а 2 млн. лв. са собствени средства на Община Бургас. Той е по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.4-09/2012: "Зелена и достъпна градска среда" по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега