Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Математическата гимназия в Бургас отбелязва 45-ата си годишнина

Математическата гимназия в Бургас отбелязва 45-ата си годишнина

Тази година бургаската природо-математическа гимназия отбелязва 45-ата годишнина от основаването си. Учебното заведение ще отбележи рождения си ден с двуседмична програма, чийто старт бе даден тази събота със състезание по математика за учениците от 1 до 7 клас.

Тази година бургаската природо-математическа гимназия отбелязва 45-ата годишнина от основаването си. Учебното заведение ще отбележи рождения си ден с двуседмична програма, чийто старт бе даден тази събота със състезание по математика заучениците от 1 до 7 клас. 

Победителитеще бъдат  наградени на официалнацеремония на 8 март, от 12:30 ч. вКултурен център Морско казино. Заедно с това ще бъде представен и новиятсборник, който ПМГ - Бургас издава по случай рождения си ден. Сборникът енасочен към учениците от 4 до 7 клас и излиза под името „Математика в търсенена таланти“. Авторски колектив от гимназията е подбрал най-доброто отсъстезанията по математика в последните години, за да улесни подготовката научениците, борещи се за място в природоматематическите гимназии в страната.

Въпрекиподчертаната си математическа насоченост, от ПМГ не са забравили да включат впрограмата и изяви по други предмети. Всички методическите обединения саорганизирали творчески прояви в своите направления, с които да покажат, че велитното училище всеки предмет е на високо ниво.

Сред най-открояващите се сашкола по журналистика, ден на чуждите езици, ден на отворените врати в кабинетапо химия, вълнуващи презентации по история и биология и конкурс за есе, в коетоучениците да разсъждават по темите „Не за училището , за живота се учим“ и„Моето училище – там, където мечтите и реализацията намират своята пресечнаточка“. Спортен празник и домакинство на Националното състезание по физикадопълват разнообразието от събития.

Ръководството наПМГ не е подминало и онези учители, които са оставили години от своя живот предчерната дъска, създавайки победители в олимпиади и състезания, а днес вече са взаслужена почивка. Тържествен педагогически съвет ще събере 45 преподаватели,останали в историята на училището с успехите на своите възпитаници и настоящияпедагогически колектив. Събитието е предвидено като среща на поколенията,посветена на историята, традициите, настоящето и бъдещето на елитната гимназия.

Кулминация натържествата ще бъде празничният концерт, който ще разкрие разнообразието отталанти, които учениците от ПМГ - Бургас притежават. Освен изненадите, коитоматематиците са подготвили за своите гости, поздрав ще поднесат възпитаници наНУМСИ „Панчо Владигеров“, ГЧЕ „Г.С. Раковски“ и ГПНЕ „Гьоте“.  ПМГ „Акад. Никола Обрешков“- Бургас кани всички, които искат да сепотопят в магията на изкуството, да заповядат на 10 март от 18:30 часа вДържавната опера в Бургас. Входът е свободен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега