Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Махнаха шефа на НЗОК

Махнаха шефа на НЗОК

Парламентът отстрани управителя на Националната здравноосигурителна каса Пламен Цеков. Предложението беше внесено от зам.-председателя на НС Мая Манолова и група народни представители.Освобождаването на Цеков беше прието абсолютно единодушно.

Парламентът отстрани управителя на Националната здравноосигурителна каса Пламен Цеков. Предложението беше внесено от зам.-председателя на НС Мая Манолова и група народни представители.Освобождаването на Цеков беше прието абсолютно единодушно.

104 народни представители гласуваха и всички бяха “за“. В дебата взеха участие Коалиция за България и ДПС, "Атака" бяха в пленарната зала, но не взеха думата, а ГЕРБ - вече традиционно, ги нямаше. Остри критики бяха отправени за начина на управление на Касата, цялата здравна политика на бившите управляващи и състоянието, до което е докарана НЗОК. Думата взе и самият Цеков, който обясни, че не желае да се защитава, а само да изнесе факти.

"Исках днес тук да чуя от вносителите на решението за моето предсрочно освобождаване конкретни факти, че съм нарушил някой закон. Такъв документ не видях", констатира Цеков.В мотивите за решението за освобождаването на Цеков депутатите отправят доста силни критики към Цеков и начина на управление на НЗОК.Вие можете да ми искате оставката, но и вашата я искат, отсече Цеков.

Той обясни, че обмисля да търси правата си пред съда, тъй като не приема мотивите, с които е освободен. Той отново обясни, че според него мотивите за оставката му са политически.„Аз съм от друга политическа порода и трябва да работя в друг политически екип”, обясни той.  

Веднага след отстраняването на Цеков парламентът прие извънредно и набързо процедурни правила за избор на нов управител на касата. Според тях от 4 до 8 юли парламентарните групи ще могат да правят предложения за нов управител на касата в деловодството на парламента. Здравната комисия ще изслуша кандидатите, след което ще има гласуване в пленарна зала и за избран ще се смята кандидатът, който е получил най-много гласове, като за него трябва да са гласували повече от половината присъстващи депутати.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега