Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МБАЛ "Дева Мария" отбеляза тържествено Бабинден

МБАЛ "Дева Мария" отбеляза тържествено Бабинден

С водосвет и ритуално измиване на ръце се отбеляза днес Бабинден в Многопрофилна болница „Дева Мария” - Бургас. Освен лекари, акушерки и медицински сестри от Родилното и Неонатологично отделения, на тържеството присъстваха народните представители Иван Вълков и Димитър Бойчев, кметът Димитър Николов, зам.-кметът по здравеопазване – д-р Лорис Мануелян.

С водосвет и ритуално измиване на ръце се отбеляза днес  Бабинден в Многопрофилна болница „Дева Мария” - Бургас. Освен лекари, акушерки и медицински сестри от Родилното и Неонатологично отделения, на тържеството присъстваха народните представители Иван Вълков и Димитър Бойчев, кметът Димитър Николов, зам.-кметът по здравеопазване – д-р Лорис Мануелян.

Кметът Димитър Николов отчете, че качеството, високата компетентност и професионализъм, които предлага болницата, привличат бургаските млади семейства. Фактът, че ветренската болница е предпочитано място за раждане и на много руски граждани показва, че конкуренция вече е надскочена и нивото е високо.

„Аз като кмет съм горд, че успяхте да върнете доверието в българското здравеопазване и в частност на гражданите на Бургас", каза още Николов.От името на ПГ на ГЕРБ Димитър Бойчев поднесе цветя на старшата акушерка на Родилно отделение Яна Ченешева и пожела на нея и всичките ѝ колеги весел празник, да бъдат живи и здрави.

„Тази болница допринася за добрия имидж на здравеопазването през последните години. Тя не е регионална, а национална болница и бих казал една от най-добрите в страната. Дано се раждат много и здрави бебета”, пожела още Бойчев. Поканен да поздрави своите колеги, д-р Лорис Мануелян отбеляза, че за болница Дева Мария освен похвали  нищо друго не може да бъде казано.

„Възхитен съм и виждам, че когато човек си постави точните цели и знае как да ги преследва, то те са осъществими. Преди много години малко бяха тези хора, които вярваха, че в града може да има такава болница с такива условия, с такова високо качество и с такива добри специалисти, които възпират бургазлии да търсят лечение в други градове.

"Благодарности и поздравления поднесоха и няколко майки, които са получили най-ценния дар в живота – техните деца, именно в „Дева Мария”. Те изказаха своята огромна благодарност за това, че сега в техните ръце са едни здрави и щастливи деца.

Ритуално изми ръцете на началника на родилното отделение д-р Мирослав Минчев родилката Нина Стоянова, която роди своя син Антонио на 16 януари. Изпускайки сапуна във водата д-р Минчев ориса и така лесно да се раждат децата, колкото пръски вода капнаха на земята, толкова здрави деца да се родят през годината. 

С празнична програма зарадваха гостите децата от ветренската детска градина „Калина Малина”. Отчете се фактът, че на фона на намалената раждаемост в цялата страна, то децата родени през 2012г. в Родилното отделение на болницата са се увеличили и за една година те са общо 1160. Началникът на отделението д-р Мирослав Минчев пожела на своите колеги те да са два пъти повече през тази година и всичко да върви по мед и масло.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега