Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МБАЛ "Дева Мария" с пълна скринингова програма за новородени

МБАЛ "Дева Мария" с пълна скринингова програма за новородени

От този месец бургаската болница „Дева Мария“ предлага пълна скринингова програма за новородени. Пакетът е създаден с цел ранна диагноза на специфични заболявания и аномалии на различните органи и системи на новородените. Той е разработен от висококвалифицирани специалисти по неонатология, педиатрия, ортопедия и офталмология.

От този месецбургаската болница „Дева Мария“ предлага пълна скринингова програма зановородени. Пакетът е създаден с цел ранна диагноза на специфични заболявания и аномалии наразличните органи и системи на новородените. Той е разработен от висококвалифицираниспециалисти по неонатология, педиатрия, ортопедия и офталмология.

„По този начин своевременното отстраняване на съществуващите проблеми дава шансове вашите деца да израстнат здрави и безпроблемни”, коментира д-р Търнева, която е началник на Неонатологичното отделение.

Пакетът включва следните изследвания: Ултразвуково изследване на тазобедрените стави, трансфонтанелна ехография, офталмоскопия и абдоминална ехография. Единствено ранната диагностика може да установи проблеми в тазобедрените стави. Още в първите 7 – 10 дни след раждането си бебето задължително трябва да бъде прегледано от специалист ортопед и да му бъде извършен клиничен и ехографски преглед за състоянието на тазобедрените стави. За разлика от рентгенографското,  ехографското изследване на тазобедрената става е напълно безвредно за бебетата. Колкото по-рано бъде установено отклонението от нормата, толкова по-безболезнено е лечението и по-близо до пълното възстановяване.

Ако недоразвитието на тазобедрената става се диагностицира още през първия месец, има шанс за пълно възстановяване – без последици за ставата, крачетата и походката. Като това става по най-безболезнения начин – с подходящи упражнения и профилактични гащички. Трансфонтанелната ехография (ТФЕ) е метод, който не е инвазивен и дава голяма информация  за състоянието на мозъка на новороденото дете веднага след раждането и по-късно. Методът е безвреден, което дава възможност за редoвно проследяване на развитието на мозъка. Поставянето на ранна диагноза е предпоставка за навременно лечение.

Ретинопатия на недоносените е една от водещите причини за необратима загуба на зрение в ранна детска възраст. Основните рискови фактори за нейното развитие са степента на недоносеност (гестационна възраст и тегло при раждането), висока (95%) концентрация на кислород, инфекции и др.

Офталмологичният скрининг на рискови деца цели да се диагностицира проблем във възможно най-ранен етап, който да позволява неговото лечение. Изследването с ултразвук придоби определящо значение в диагностицирането и на аномалии и  болестни състояния на коремни органи . От съществено значение е ранната диагноза, която обуславя адекватното им лечение.   Родителите имат възможност да заявят всяко едно изследване поотделно, като цената на самостоятелно изследване е 80лв., а извършването на пакетната диагностика на четирите системи е 260лв.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега