Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Менда Стоянова: 1.2 млрд. лева са похарчени за лотарии само през 2018-а

Менда Стоянова: 1.2 млрд. лева са похарчени за лотарии само през 2018-а

"Смисълът на промяната цели да спре тази лудост, която в момента се вихри по магазини, будки за вестници и по пощи, където хората получават пенсиите си", коментира председателят на Комисията по бюджет и финанси в НС.

"Смисълът на промяната цели да спре тази лудост, която в момента се вихри по магазини, будки за вестници и по пощи, където хората получават пенсиите си. Сумите, които се харчат за лотария само за 2018 г. са били милиард и 200 млн.”. Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова в ефира на NOVA, във връзка с промените в Закона за хазарта, които бяха окончателно приети в петък.

Припомняме Ви, че според измененията, единствено Българският спортен тотализатор ще боже да организира и провежда лотарийни игри, при това единствено на територията на собствени обособени обекти, които не могат да се намират в близост до училища и университети.

"Всичко това ще ограничи дистрибуцията на талони да се извършва от абсолютно всеки продавач”, уточни Стоянова. Тя подчерта, че тотото ще може да си прави пунктове и в големите магазини и търговски центрове, където досега имаше обекти на частните оператори.

"Хазартът е забранен в много малко страни по света. Т.нар. „мек хазарт”, какъвто е въпросната лотария, винаги и навсякъде се използва за спонсориране на спорта. В случая, Спортният тотализатор, след като получи залозите и изплати печалбите и разходите, цялата друга печалба отива в Министерството на младежта и спорта, а част от нея и във фонд „Култура”", категорично заяви Стоянова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега