Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Месец от инвазията в Украйна: Руските удари продължават в редица градове

Месец от инвазията в Украйна: Руските удари продължават в редица градове

В много ключови украински градове като Мариупол, Киев, Николаев и Харков украинските сили отказват да се предадат и оказват сериозна съпротива на руското настъпление.

Месец след началото на инвазията в Украйна, руските части продължават да нанасят удари по редица градове в цялата страна, включително Киев, Харков, Чернигов и Мариупол. 

Въпреки това според доста анализатори първоначалните планове на Кремъл са се провалили. В много ключови украински градове като Мариупол, Киев, Николаев и Харков украинските сили отказват да се предадат и оказват сериозна съпротива на руското настъпление. Мнозина смятат, че това влияе демотивиращо на руските войски и все по-често започват да се появяват информации за контранастъпления от страна на украинските сили. 

Кметът на Киев, Виталий Кличко заяви, че са си върнали контрола над Макаров, малко  градче в близост до украинската столица. Същата информация се появи и за Ирпен - предградие на Киев, което бе поле на ожесточени сражения през последната седмица. 

Най-тежко към момента обаче остава положението в Мариупол. В пристанищния град хиляди цивилни са блокирани без вода, ток, електричество и отопление. Голям процент от сградите в града са повредени или напълно унищожени. 

От 24 февруари досега повече от три и половина милиона украински бежанци са били принудени да напуснат родината си. 

Междувременно, месец след началото на войната, украинският президент Володимир Зеленски се обърна към сънародниците си с равносметката, че „първоначалният план на руските войски се е провалил“

*Снимката е илюстративна


Звернення Президента Володимира Зеленського до українців і народів світу.

«Ми всі повинні зупинити Росію. Світ повинен зупинити війну. Я вдячний кожному, хто діє на підтримку України. На підтримку свободи. Але війна триває. Терор проти мирних людей триває. Вже місяць! Так довго! Це розбиває серце мені, всім українцям і кожній вільній людині на землі. Тому я прошу вас виступити проти війни!» Звернення Президента Володимира Зеленського до українців і народів світу.

Публикувахте от Офіс Президента України в Сряда, 23 март 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега