Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Местният парламент заседава

Местният парламент заседава

74 докладни записки са включени в 41-то заседание на Общински съвет Бургас, което се провежда днес. Местните законотворци трябва да одобрят подробния устройствен план за рибарското селище в "Ченгене скеле".

74 докладни записки са включени в 41-то заседание на Общински съвет Бургас, което се провежда днес. Местните законотворци трябва да одобрят подробния устройствен план за рибарското селище в "Ченгене скеле". Проектът предвижда прокопаването на нов воден ръкав към морето. Предвидено е в бъдещото рибарско селище да се обособят терени за временни укрития на рибарите с хангари за лодките в партерните нива, както и на магазин за продажба на риба и рибарски принадлежности, заведения за хранене и търговски обекти. Максималния брой рибарски къщички, които могат да се изградят според плана са 240. Междувременно рибари от "Ченгене скеле" посрещнаха общинските съветници пред Областа управа за да изкажат подкрепата си за проекта за градоустройствен план за изграждане на рибарско селище.

На заседанието си днес съветниците трябва да одобрят и разширението на "Синята зона" в Бургас. Идеяна е  платени да станат паркингите до многопрофилната болница в Бургас и на ул. "Стефан Стамболов" пред Проектантска организация, където се помещава службата по кадастъра, както и паркингът пред териториалната дирекция "Зора" в комплекс "Лазур" . Общинските съветници ще вземат решение и дали да включат пет нови обекта в капиталовата програма на общината за 2010 година.Сред тях са изграждането на нова тролейбусна линия, ремонт на покрива на центъра за деца с физически увреждания "Св. Николай Чудотворец", благоустрояване пространството пред Летния театър, саниране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в някои от учебните заведения в Бургас.

На заседанието ще стане ясно ще бъде ли прекратен договора с "Глобал технолоджи къмпани" АД за изграждането на подземния паркинг под площад "Кирил и Методий” в Бургас предвид настъпило ново обстоятелство, а именно предоставяне на банкова гаранция от страна на фирмата на стойност 480 000 лева в полза на общината с която се гарантира изпълнението на договора. Ще бъде гласувана сума за подпомагане на граждани с репродуктивни проблеми за "ин витро" процедури.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега