Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Международен черноморски фестивал за улично изкуство в Поморие

Международен черноморски фестивал за улично изкуство в Поморие

Фондация "Астика" организира I Международен черноморски фестивал за улично изкуство "Въртележка" (Carrousel), който щe се състои на 27.06.2013 г., в Поморие и на 5 и 6 юли 2013 г., в село Лозенец от 17.00 часа.

Фондация "Астика" организира I Международен черноморски фестивал за улично изкуство "Въртележка" (Carrousel), който щe се състои на 27.06.2013 г., в Поморие и на 5 и 6 юли 2013 г., в село Лозенец от 17.00 часа.

За Поморие откриването е прд читалище” Просвета 1888”, а за село Лозенец на централния площад. Фестивалът има за цел да насърчи и развие културното многообразие и участието на младите хора чрез изразните средства на театъра, танца, музиката и съвременното пластично изкуство. Във фестивала ще вземат участие младежи от България по проект „Колело” на програма „Младежта в действие” на ЕК,  Испания и Македония.

Младежите от Македония и Испания са доброволци във фондацията по линия на Европейска доброволческа служба. От началото на месец май те подготвят свои самостоятелни спектакли, подпомагани от бургаски режисьори и артисти. В програмата ще се включат много разнообразни състави за песни, танци, канго джъмп, бийт бокс изпълнители, ще има и други демонстрации. 

По проект „Въртележка”, каквото е името на фестивала, ще се включи и дуо на кокили, съпроводено от клоун.Идеята на фестивала е да доближи изкуството до хората на улицата. Да ги накара да погледнат от друг ъгъл ежедневието си и да осмеят недостатъците на съвременното общество. По атрактивен начин зрителите ще бъдат „примамени” сами да станат актьори.  Уличните представления са традиция в западно европейските държави, тяхната цел е много често да осмеят стереотипите в обществото, човешките страхове и политиката, както и по романтичен начин да разкажат за емоциите на хората, техните преживявания и бит.

Фондация „Астика” се надява събитието да се превърне в традиционен фест на уличното изкуството и в едно атрактивно преживяване за жителите и гостите на южното ни Черноморие. На 27 юни 2013 фондацията навършва 10 години от учредяването си и по този повод организацията е предвидила изненади за участниците във феста.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега