Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Международният фестивал "Св. Богородица - Достойно естъ" в Поморие приключи

Международният фестивал "Св. Богородица - Достойно естъ" в Поморие приключи

Бистра звучност, възхитителна спятост и прецизно изпълнени източни песнопения увенчаха 13-то издание на Международния фестивал за православна музика „Св. Богородица – Достойно естъ” в Поморие. Програмата през петте фестивални дни беше съпътствана от нестихващи аплодисменти и значителен интерес от страна на жители и гости на града.

Бистразвучност, възхитителна спятост и прецизно изпълнени източни песнопения увенчаха13-то издание на Международния фестивал за православнамузика „Св. Богородица – Достойно естъ” в Поморие. Програмата през петте фестивални дни беше съпътствана от нестихващиаплодисменти и значителен интерес от страна на жители и гости на града.

Десеткиценители на виртуозното изкуство присъстваха в църквата „Рождество на ПресветаБогородица” и по време на заключителния концерт. До последнов храма бе и едноименната чудотворна икона,която по инициатива на кмета Иван Алексиев и с разрешението на Светия Синодпристигна в Поморие за трета поредна година.

Добронамеренотоотношение на многобройните миряни, енергията на усърдните участници и стройнатаорганизация превърнаха фестивала в истински духовен празник. На всички хорове идиригенти, представили се в тазгодишното събитие, фестивалният секретариат беприсъдил специални дипломи, които връчиха лично кметът Иван Алексиев изаместник-кметът Илия Джингов.

Храмовиятконцерт завърши с общо изпълнение пожелание за „Многая лета”. В своето финалнослово Н. В. Пр. Сливенският Митрополит Йоаникий благослови всички и отбелязаголямата си духовна радост и надежда, че „Изгревът на този празник няма дазалезе”.

Кметътблагодари на Негово Високопреосвещенство че за пореден път фестивалът преминапод патронажа и духовното му водачество. „Благодаря и на всички вас за това, чеотново претворихте Поморие в център на православието и вярата, а това е нещовелико”, добави кметът Иван Алексиев и покани участниците на следващото 14-тоиздание на „Св. Богородица – Достойно естъ”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега