Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МИЕТ: Руските туристи ще почиват безпроблемно

МИЕТ: Руските туристи ще почиват безпроблемно

Руските туристи, настанени по нашето Черноморие чрез българския туроператор "Бългериан Вип Турс" (БВТ), ще завършат ваканцията си безпроблемно.

Руските туристи,  настанени по нашето Черноморие чрез българския туроператор "Бългериан Вип Турс" (БВТ), ще завършат ваканцията си безпроблемно. Това стана ясно след разговор на заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов с два български туроператора, съобщиха от МИЕТ (Министерство на икономиката, енергетиката и туризма).

Съгласно Директива 90/314/ЕС отговорността за престоя и връщането на туристите е на изпращащия туроператор. "Бългериан Вип Турс" е сключила договори с четири руски фирми, чиито задължения по договорите се поемат от двата български туроператора. За възникналите финансови проблеми на "Бългериан Вип Турс" МИЕТ е информирано от представители на туристическия бранш.

"Бългериан Вип Турс" не е изпълнила задължението си съгласно Наредбата за условията и реда за сключване на застраховка отговорност на туроператора да уведоми застрахователя, министъра на икономиката, енергетиката и туризма и председателя на КЗП в еднодневен срок от възникване на неплатежоспособността си. За фирмата тече 30-дневен срок, в който съгласно Наказателния кодекс следва да заяви неплатежоспособността си пред съда. Неспазването на това задължение се наказва с лишаване от свобода от три години или с глоба до 5 хиляди лева.

МИЕТ е получило уверение от управителя на "Бългериан Вип Турс" Николина Добрева, че иранските й партньори ще заплатят престоя на туристите от Иран, които в момента са на почивка в България и тези, които предстои да пристигнат. След разговори с туроператори е разрешен и проблемът с настаняването на пристигналите днес туристи от Казахстан. Предприемат се действия за престоя и на грузинските туристи, които са на почивка в Слънчев бряг. 

"Зам.-министър Иво Маринов е в непрекъснат контакт с Федералната агенция по туризъм на Руската федерация, Съюзът на туристическата индустрия на Русия и Асоциацията на руските туроператори. В момента няма български граждани, които са зад граница, съобщиха от Бългериан Вип Турс", допълват от министерството.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега