Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Миков допусна заседание без регистрация на депутатите

Миков допусна заседание без регистрация на депутатите

Председателят на Народното събрание Михаил Миков откри пленарното заседание, след като квесторите преброиха присъстващите в пленарната зала депутати.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков откри пленарното заседание, след като квесторите преброиха присъстващите в пленарната зала депутати. „Член 48 от правилника на парламента ми дава право да открия заседанието при наличие на кворум. Очевидно е, че в залата има кворум. Искам да помоля квесторите да преброят колко души има в зала. След това ще направим поименна проверка“, заяви председателят на НС Михаил Миков.

Така той се опита да финтира представителите на ГЕРБ, които са в пленарна зала, но не се регистрират.Миков напомни на депутатите, че освен квестори, има и доста представители на медиите, които също документират.В залата има 207 народни представител. Откривам заседанието, отсече шефът на НС.  

Депутати от ГЕРБ моментално започнаха да скандират „Оставка” след откриване на пленарното заседание. Димитър Лазаров от ГЕРБ възрази срещу откриването на заседанието като цитира алинея 2 от 48 член на правилника. Тази алинея гласи: "Проверка на кворум се извършва чрез компютризираната система за гласуване преди откриване на заседанието". Миков отсече, че кворум видимо има и прикани Лазаров, ако иска да оспорва неговото решение за откриване на заседанието.

ГЕРБ ще сезират Конституционния съд заради начина на преброяване на кворума в пленарна зала. „Ще сезираме Конституционния съд за тези груби абсолютни нарушения на парламентарния правилник”. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.  

Премиерът Пламен Орешарски и министри от кабинета пристигнаха в парламента за разискванията по вота на недоверие. При влизането на представителите на правителството в пленарна зала те бяха посрещнати с ръкопляскания от ляво и викове „оставка” от дясно. Парламентът пристъпи към гласуване на седмичната програма за работа. Изчитането на точките от програмата беше съпроводено със скандирания. Повечето депутати от ГЕРБ излязоха от пленарна зала.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега