Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Милиони останаха без ток в Украйна след нови руски удари

Милиони останаха без ток в Украйна след нови руски удари

Русия отново е нанесла удари, насочени към енергийната мрежа на Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че атаките са били в "много широк" мащаб

Русия отново е нанесла удари, насочени към енергийната мрежа на Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че атаките са били в "много широк" мащаб. Във вторник Зеленски ще направи видеообръщение на международна конференция за възстановяването на Украйна в Берлин, на която ще присъства и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, а утре премиерът на Украйна Денис Шмигал ще участва в германско-украински икономически форум в Берлин.

Киев съобщава, че след нанесените от Русия удари близо 1,5 милиона домакинства са останали без електричество. Володимир Зеленски заяви, че повечето от руските ракети и дронове са били свалени и подобни удари няма да спрат украинското военно настъпление. Почти една трета от украинските електроцентрали и други съоръжения за производство на енергия бяха унищожени при вълна от въздушни удари от понеделник миналата седмица насам. В традиционното си видеообръщение украинският президент за ограничаване на употребата на електричеството:"Стабилността на енергетиката на цялата ни държава зависи от всеки град и област на Украйна. Моля, ограничете използването на уреди, които консумират много електричество. И особено в часовете на пиково потребление сутрин и вечер."

При последните атаки са били засегнати районите на Черкаси, югоизточно от столицата Киев, и град Хмелницки на запад. Въздушни удари и прекъсвания на захранването също бяха съобщени от Одеса на юг до Ровно и Луцк на северозапад. В интервю за неделното издание на германския "Франкфуртер алгемайне цайтунг" украинският премиер Денис Шмигал предупреди за "ново миграционно цунами“, ако Русия продължи атаките си срещу гражданската инфраструктура на неговата страна. Той  обвини Москва, че иска да "вкара Украйна в планирана хуманитарна катастрофа, каквато Европа не е виждала от Втората световна война".

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега