Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мини бейби бум отчитат лекарите в София и Пловдив

Мини бейби бум отчитат лекарите в София и Пловдив

Междувременно, в някои части на Европа бе отчетен рязък спад в раждаемостта.

Мини бейби бум отчитат лекарите в София и Пловдив 9 месеца от началото на пандемията. Това са първите деца, родени от началото на карантинния период през март, когато българите бяха принудени да останат у дома заради епидемичната обстановка в страната.

"В нашата болница има тенденция да се раждат повече бебета всяка година. Тя е от 5 години. До края на ноември са се родили 70 бебета повече от миналата година. До края на годината те ще бъдат повече от 100 в сравнение с 2019г.", коментира в ефира на NOVA проф. Благовест Пехливанов, началник отделение Гинекология в пловдивската АГ болница Селена. По думите му, бременните са уплашени, но животът продължава.

"При спазване на мерките опасността може да бъде сведена до минимум. Имаме случаи на родилки, които са болни от COVID-19. Всичко протече добре и те бяха изписани от отделението", добави проф. Пехливанов.

Ражданията през този месец и следващия ще покажат дали пандемията е попречила, или помогнала на семействата, които искат да имат деца. Междувременно, в някои части на Европа бе отчетен рязък спад в раждаемостта. Най-силно засегнати са държави като Португалия и Италия, които и до момента се намираха в демографска криза.

Проучване в петте най-големи страни на Стария континент показва, че преобладаващата част от младите хора под 34-годишна възраст са твърдо решени да отложат създаването на семейство заради страха от пандемията и опасения от предстояща рецесия, предава Ройтерс.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега