Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министерство на здравеопазването: Протести не могат да спрат разпространението на вируса

Министерство на здравеопазването: Протести не могат да спрат разпространението на вируса

Категорично смятаме, че засегнатите от мерките физически и юридически лица трябва да бъдат обезщетени и компенсирани за наложените им ограничения и това е позиция, заявена многократно от правителството. Затова, преди да ги обявим, поискахме становища от работодателски, браншови и други организации от всички засегнати сектори.

Във връзка със заявената по-рано днес позиция на представители на ресторантьорския бранш, заявяващи готовност за гражданско неподчинение спрямо влизащите в сила днес противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19 в страната, Министерство на здравеопазването припомня, че тези мерки са въведени след задълбочено обсъждане на всяка една от тях с членовете на Експертните съвети.

Припомняме, че към днешна дата общият брой на болните с COVID-19, които са настанени в лечебни заведения за болнична помощ у нас, е 4 284, а в интензивните отделения се намират 339 от тях и броят им расте ежедневно. Това налага временното въвеждане на противоепидемични мерки.Мерките се въвеждат по предложение на Главния държавен здравен инспектор, съобразени са с Националния оперативен план и се даде необходимото време за подготовка за новите условия.

Категорично смятаме, че засегнатите от мерките физически и юридически лица трябва да бъдат обезщетени и компенсирани за наложените им ограничения и това е позиция, заявена многократно от правителството. Затова, преди да ги обявим, поискахме становища от работодателски, браншови и други организации от всички засегнати сектори.В МЗ постъпиха над 40 такива становища, съдържащи предложения за компенсаторни механизми за засегнатите от ограниченията лица, които предложения са препратени до министерствата на финансите, на икономиката, на туризма и др., в чиито сектори има въведени ограничения, с цел планираните мерки да бъдат съобразени доколкото е възможно и с тези конкретни предложения.Противоепидемичните мерки са внимателно прецизирани и са по-меки от тези, които се прилагат в редица други страни, а резултатите ще зависят от спазването им.

Протести няма да спрат разпространението на вируса, нито ще намалят броя на хоспитализациите и починалите от COVID-19.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега