Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Ангелкова се срещна с туристическия бранш

Министър Ангелкова се срещна с туристическия бранш

Министърът на туризма Николина Ангелкова и екипът й бяха посрещнати от кмета на Община Поморие Иван Алексиев и заместник – кмета Илия Джингов. Делегацията посети града ни, инициирайки работна среща с местната власт и представители на туристическия бранш от Поморие и Ахелой. Делегатите се запознаха със спецификата на туризма в региона и обсъдиха резултатите и проблемите на тазгодишния летен сезон.

Министърът на туризма Николина Ангелкова и екипът й бяха посрещнати от кмета наОбщина Поморие Иван Алексиев и заместник – кмета Илия Джингов. Делегацията посетиграда ни, инициирайки работна среща с местната власт и представители на туристическия бранш от Поморие иАхелой. Делегатите се запознаха със спецификата натуризма в региона и обсъдиха резултатите и проблемите на тазгодишния летенсезон.

Недостигът на опитни и квалифицирани кадрисе очерта като една от основните спънки при предлагането на конкурентентуристически продукт. Във връзка с това бяха направени предложения за създаванена социални програми за обучение с ефективното участие на практици от бранша. На срещата бе поставен  и въпросът за концесиите на плажовете итяхното стопанисване, както и възможностите за увеличаване правомощията наобщините, с оглед по-бързо и адекватно регулиране и контрол по места.

МинистърАнгелкова информира, че от следващата година концесиите следва да преминат къмМинистерството на туризма, като вече е създадена междуведомствена работна групаза целта.Облекчаването на визовия режим за Турция, регулиранетона допустимия шум, ефективното спазване на наложените норми, премахването навременните обекти и извозването на хранителните отпадъци също бяха средзасегнатите теми по време на посещението. Особено внимание бе отделено на визията за развитие иудължаване на туристическия сезон.

Министърът обяви, че част от бъдещитеинициативи е програма за чартърни полети, чието финансиране е държавна помощ иочаква одобрението от Европейската комисия. Стъпка в тази посока е и вписванетона Поморие в една от дестинациите, включени в маршрута "Морските крепостина България", разработен от Министерството на туризма.

Целта е да бъдепривлечено още по-голямо внимание към културно-историческия туризъм и повечетуристи да комбинират морската си почивка с разходка из миналото на града.Министър Ангелкова увери присъстващите, че ще сведе на вниманиетона ресорните министерства възникналите по време на срещата проблеми ипредложения. „Развитието на туризмазависи от доброто партньорство на централната и местната власт и с общи усилияи национално отговорно отношение ще работим по дългосрочната стратегия заразвитие на туризма” каза още тя.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега